Voetbalwereld fronst wenkbrauwen bij winst Messi 

Publicatiedatum:

Lionel Messi heeft ′The Best FIFA Men’s Player Award‵ van 2023 gewonnen. De Argentijnse superster behoudt hiermee de prijs die hij in 2022 ook al won. Echter is niet iedereen het hier mee eens. 

Toen maandagavond tijdens de ceremonie in Londen bekend werd gemaakt dat Messi de prijs had gewonnen, werd er in de media verrast gereageerd. Zo noemen de NOS en NU.nl het verrassend en internationale media spreken van een schandaal. Het Noorse televisiestation barst helemaal los: zij noemen het ′een overval op klaarlichte dag‛. Ook zeggen zij in een online artikel: ‘’Onrechtvaardig, komisch, schokkend, schandalig.’’ Zij vinden dus dat de Noorse spits Erling Haaland had moeten winnen. Ook media zonder een eventuele Noorse bril delen deze mening: Martin Zygler van The Times vindt het een vreemde beslissing. De vader van Haaland werd tijdens de ceremonie gefilmd. Na de bekendmaking van Messi zijn winst, haalde hij zijn wenkbrauwen op (zie tweet onderaan bericht). 

De verkiezing werd gebaseerd op de periode tussen 19 december (één dag na de WK-finale) en 20 augustus 2023. De prestaties die Messi op het WK van 2022 heeft neergezet, tellen in deze verkiezing dus niet mee. Haaland heeft het in deze periode qua statistieken een stuk beter gedaan dan Messi. Ook pakte de Noorse aanvaller meer prestigieuze prijzen, hij won met Manchester City de landstitel, de beker en de Champions League. Messi won met PSG alleen de Franse landstitel en won met Inter Miami de bescheiden Leagues Cup. 

 4 groepen mochten stemmen: aanvoerders van nationale elftallen, bondscoaches, journalisten en fans. Messi en Haaland haalden precies even veel punten. Messi won onder de aanvoerders en de fans, terwijl Haaland als beste werd gekozen door bondscoaches en journalisten. Uiteindelijk gaf de stem van de aanvoerders de doorslag, en hierdoor ging Messi er met de prijs vandoor. De aanvoerder van het Nederlands Elftal Virgil van Dijk koos voor Messi, bondscoach Ronald Koeman vond Haaland het beste. 

Foto: ANP/Koen van Weel

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...