PSV dendert door in de Eredivisie na zesde overwinning op rij

PSV wist de inhaalwedstrijd tegen Go Ahead Eagles in eigen huis met ruime cijfers te winnen. Twee kopdoelpunten en één intikker van Guus Til besliste de wedstrijd. De Eindhovenaren konden zegevieren na een ietwat moeizame wedstrijd.

Peter Bosz moest noodgedwongen twee wijzigingen doorvoeren in zijn basiselftal. Sergiño Dest en Jerdy Schouten waren niet wedstrijdfit waardoor Ismael Saibari en Jordan Teze het tweetal moest vervangen.  Het spel van de ploeg uit Eindhoven verliep in de eerste helft moeizaam. Het spel was slordig waardoor de ploeg van Peter Bosz niet tot grote kansen kon komen. In de 21e minuut kwamen ze dan toch op een 1-0 voorsprong. Rechtsback Jordan Teze gaf een piekfijne voorzet waarna Luuk de Jong de bal in kon koppen en het Philips Stadion ontplofte.  Go Ahead Eagles kon in de eerste helft ook geen potten breken en had moeite met het creëren van kansen. De ploeg uit Deventer hield vooral tegen en zo gingen beide ploegen rusten met een stand van 1-0.

In de tweede helft gooiden de Eindhovenaren de wedstrijd snel in het slot. Vier minuten na rust kwam de bal bij linksback Patrick van Aanholt die een lage voorzet gaf waarna Guus Til de bal onder de keeper door tikte en zijn tweede goal van het seizoen maakte. Vier minuten later maakte PSV de 3-0 waarna het geloof bij de ploeg van René Hake verdween. Hetzelfde recept als in de eerste helft deed zich voor: Jordan Teze gaf na een korte corner een voorzet op Luuk de Jong die voor de tweede keer kon juichen. Het was zijn zesde doelpunt van het seizoen en na deze twee goals mag de kopsterke spits zich topscorer van deze eeuw noemen met 155 goals. Na de 3-0 speelde PSV de wedstrijd simpel uit en kon de ploeg uit Deventer geen verandering brengen in de eindstand.

Zo blijft PSV na zes overwinningen nog zonder puntenverlies en staan ze bovenaan de ranglijst in de Eredivisie.