Twijfels over de toekomst bij buurtkrant

Publicatiedatum:

LOON OP ZANDNa tientallen jaren dreigt de Loonse buurtkrant ‘Rond de Toren’ te verdwijnen. Eindredacteur Tiny van Hooren vreest voor de toekomst: “We hunkeren naar vers, jong bloed”

Al sinds 1967 valt 20 keer per jaar een editie van Rond de Toren op de deurmat bij de bewoners in Loon op Zand. De gratis krant gaat over lokaal nieuws, met meestal rond de 80 pagina’s, wat volledig wordt gemaakt door een groep van 10 vrijwilligers. Waaronder eindredacteur Van Hooren. Hij is al 15 jaar deel van de eindredactie, maar is bang dat het niet meer lang door kan gaan. “Het aantal vrijwilligers wordt steeds kleiner. We hunkeren naar nieuw, vers, jong bloed” vertelt de eindredacteur.

Tijdens de redactievergadering die voor het uitbrengen van de laatste editie van het 56e jaar plaatsvindt, worden de woordenboeken uit de tas gehaald om elke pagina twee keer door te lezen voor het achterhalen van fouten. “64 pagina’s, een diepterecord” zijn de eerste woorden van Van Hooren.

De gemiddelde leeftijd van de redactie wordt steeds hoger. Jan van Hoof, die de opmaak van het blad doet is inmiddels al 82 jaar oud. “Wij zitten veel te veel in het vroeger, en de gemiddelde leeftijd moet 20 jaar omlaag” aldus van Hooren. Hierdoor is er volgens hem geen garantie voor de toekomst. De eindredacteur wilde al een tijd geleden stoppen om van zijn pensioen te genieten, maar de redactie hield hem tegen. “Rond de Toren hangt aan mij, hierdoor kan ik niet zomaar weggaan. Ik heb nog zeker plezier in het maken van het blad, maar ik wil ook een week op vakantie kunnen als een normale gepensioneerde” zegt Van Hooren.

Wel is de redactie er zeker van dat ze de 60e editie gaan halen door te werken hoe ze het nu doen, maar ze staan open voor nieuwe mensen en ideeën.

Van Hooren raadt zijn functie aan iedereen aan: “Je staat midden in de gemeenschap, je kunt iets voor ze betekenen. Je kan iets bijdragen aan het verbinden van mensen, dat is nu juist het mooie” vertelt de redacteur.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...