OM eist tien jaar extra gevangenisstraf tegen tramschutter Gökmen T.

Het Openbaar Ministerie eist tien jaar gevangenisstraf tegen tramschutter Gökmen T., zo werd dinsdagochtend bekend gemaakt  in de rechtbank. Hij wordt verdacht van poging tot moord, zware poging tot mishandeling en vernieling in de Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam.

Momenteel zit T. levenslang voor de schietpartij in 2019 in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Bij de aanslag kwamen vier mensen om en raakte zes mensen zwaargewond. Ondanks de veroordeling vindt het OM het belangrijk om T. ook voor de nieuwe feiten te vervolgen. ‘Een levenslange gevangenisstraf kan geen vrijbrief zijn voor het plegen van strafbare feiten en heftige geweldsincidenten.’ zegt de officier van justitie.

T. wordt verdacht dat hij in de inrichting in De Schie opzettelijk en met voorbedachten rade probeerde een bewaarder van het leven te beroven door hem meerdere keren te steken. Daarnaast zou hij ook vloeistof hebben gegooid richting een medewerker van de gevangenis. Het OM vindt een langdurige gevangenisstraf daarom terecht: ‘Het is niet te geloven dat iemand die een levenslange gevangenisstraf uitzit weer een opeenstapeling van delicten pleegt.’ aldus de officier van justitie.

Waar zijn mijn rechten?
T. was zelf ook aanwezig bij de rechtszaak. Hij gaf zijn misdragingen toe, maar geeft als reden dat dit vooral uit frustratie komt. Een belangrijke punt vindt hij het strenge boeienregime. De tramschutter moet buiten zijn cel namelijk te allen tijde geboeid zijn. Ook zou het personeel hem dwarszitten. Bijvoorbeeld door boodschappen achter te houden, brieven weg te gooien en hem s’ nachts uit zijn slaap te houden. ‘Jullie praten altijd over de rechten, maar waar zijn die van mij?’ sprak hij zelf tijdens de rechtszaak. Na de pauze keerde de verdachte niet meer terug. Volgens de advocaat had hij te veel last van zijn polsen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55