Persconferentie: Twee doden bij dubbele schietpartij Rotterdam, motief nog onduidelijk. “De emoties in de stad zijn erg groot”

Publicatiedatum:

Vanmiddag rond 14:30 uur zijn er ten minste twee mensen omgekomen bij een dubbele schietpartij in Rotterdam, waarbij ook brand werd gesticht. Volgens burgemeester Aboutaleb zijn er veel mensen getuige geweest van de gebeurtenissen. Hoeveel gewonden er gevallen zijn, kan de politie nog niet zeggen. Er is één verdachte aangehouden, een 32-jarige man uit Rotterdam.

Twee schietpartijen, twee brandstichtingen

Politiechef Fred Westerbeke deelde het verloop van de gebeurtenissen mede. Even voor 14:30 uur vanmiddag heeft de verdachte een 39-jarige vrouw doodgeschoten in een woning aan het Heiman Dullaertplein. Haar 14-jarige dochter raakte daarbij zwaargewond. Vervolgens stichtte de verdachte brand in de naastgelegen woning, waar hij zelf woonachtig is. Hierna heeft de verdachte zich verplaatst naar het Erasmus MC en opende daar het vuur op een 43-jarige man die daar als docent werkzaam was. Die overleed daarbij. De verdachte heeft daarna in een ander deel van het ziekenhuis wederom brand gesticht. Direct na de eerste melding is de hulpverlening opgestart. Rond 15:30 uur is de verdachte onder het helikopterdek aangehouden door het arrestatieteam. Hij was op dat moment in het bezit van een vuurwapen en droeg een kogelwerend vest.

Op basis van getuigenverklaringen kan volgens de politie worden gesteld dat de verdachte alleen handelde en dat het een gerichte actie betrof. De verdachte was een student aan de Erasmus Universiteit, onduidelijk is of hij een leerling was van de docent. Ook is er volgens Westerbeke nog niets bekend over een motief of een verband tussen de gebeurtenissen.

Dierenmishandeling

Hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar zei dat er een grootschalig politieteam minutieus onderzoek doet naar de gebeurtenissen. De verdachte wordt momenteel gehoord en werkt daarbij mee. Naar alle waarschijnlijkheid zal de verdachte begin volgende week worden voorgeleid. Hem zal in ieder geval dubbele moord ten laste worden gelegd. Tevens is de verdachte een bekende van justitie; in 2021 werd hij al veroordeeld voor dierenmishandeling.

Grote emoties

De gehele driehoek betuigde diep medeleven aan alle slachtoffers en nabestaanden. Voor getuigen is Slachtofferhulp geregeld. Burgemeester Aboutaleb prees tot slot de inzet van alle hulpdiensten. Aansluitend aan de persconferentie zal hij de getuigen bezoeken die opgevangen zijn. Volgens hem is er sprake van “grote emoties in de stad”.

UPDATE: Rond 20:30 uur heeft het AD gemeld dat het 14-jarige slachtoffer alsnog in het ziekenhuis is overleden.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...