Jacht op dader incidenten Rotterdam voorbij

Laatste update: 29-09-2023 | 19:26

De klopjacht op de dader van de schietpartij in Rotterdam is voorbij. Eerder werd er een verdachte aangehouden welke zou studeren aan het Erasmus MC. De politie gaat ervan uit dé dader te hebben aangehouden; hierbij gaan ze niet uit van een tweede dader. Eerder vandaag waren er twee schietpartijen en twee brandstichtingen in Rotterdam.

Op X, dat voorheen bekendstond als Twitter, was te zien hoe de politie eerder vandaag bij het Erasmus MC een man arresteerde. Het zou gaan om een 32-Jarige man uit Rotterdam. Rond de klok van 18:50 gaf de driehoek van Rotterdam een extra persconferentie. Hierin sprak de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn medeleven uit. Ook bevestigde de politie dat de vrouw van de woning, waarin geschoten was, zou zijn overleden aan haar verwondingen. Een docent, die verbonden was aan het Erasmus MC, zou ook om het leven zijn gekomen. De politie gaat ervan uit dat de schutter alleen handelde en vertelde dus ook niet meer opzoek te zijn naar een tweede voortvluchtige. Ook meldt de politie in de persconferentie niet meer opzoek te zijn naar een andere verdachte. De verdachte is een student aan het Erasmus MC. Het motief van de verdachte is nog onbekend. Wel blijkt het een bekende te zijn van justitie wegens dierenmishandeling. Om ongeveer 19:15 werd het Erasmus MC langzaam weer vrijgegeven.

Doelwit

Onder andere het Erasmus MC was het doelwit van een schietincident en brandstichting. Studenten, medewerkers en zelfs patiënten werden geëvacueerd uit het Rotterdamse ziekenhuis. Op beelden was te zien hoe mensen met hun handen omhoog het Erasmus MC verlieten. Ook plakten mensen brieven voor het raam met daarop boodschappen geschreven zoals: ‘ruimte 32, we kunnen er niet uit!’.

Naast de incidenten in het Ziekenhuis was er ook een schietpartij in een woning aan het Heiman Dullaertplein dat ongeveer anderhalve kilometer van het ziekenhuis ligt. In de woning ernaast was sprake van brandstichting. Rond de klok van half zes werd bekend dat er dodelijke slachtoffers zouden zijn gevallen. Hieronder vallen dus de docent en de vrouw van de woning waarin geschoten zou zijn.


Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...