Cinecitta sluit deuren tijdens D’n Opstoet

Cinecitta heeft besloten om tijdens carnavalszondag de deuren te sluiten. Een stap die ze normaal gesproken alleen zouden nemen als het verplicht was, zoals in de coronatijd. Deze keer kiezen ze er echter vrijwillig voor, met als doel de veiligheid in de smalle straat te waarborgen tijdens deze feestelijke dag.

‘De straat staat van links naar rechts propvol,’ vertelt Nettie Verhagen, de woordvoerder van Cinecitta. Maar waarom alleen op zondag dicht? Op carnavalszondag trekt D’n opstoet door de stad, oftewel de optocht. Met grote wagens die door de straat moeten en mensen die langs de kant staan te kijken, kan dit behoorlijk gevaarlijk worden. ‘Anders komt de veiligheid in het geding’ verklaart Verhagen. Vandaar de beslissing om op zondag de deuren gesloten te houden.

De bioscoop heeft verder nog niet veel klachten gehad van vaste bezoekers, de meeste vaste bezoekers begrijpen de beslissing. De rest van de dagen van de carnaval kunnen ze wel nog genieten van hun favoriete film. Voor het personeel betekent dit dus ook een dagje vrij. ‘Zij hebben de tijd om zelf ook lekker te gaan carnavallen’ aldus Verhagen. 

Op de carnavalszondag staat de Willem II straat dus vol met feestende mensen en moeten de bezoekers die naar de film willen een dagje wachten. Iedereen kan zo dus veilig naar d’n opstoet kijken.

bron foto: Cinecitta

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55