Studenten klagen over hoge prijzen Horecagelegenheid Mindlabs

Veel studenten zijn het er mee eens, de prijzen bij kantine ‘But first coffee’ in MindLabs zijn te duur. Dat blijkt uit een enquête gehouden door EyDaily onder tientallen mensen in MindLabs en meerdere gesprekken met studenten en beleidsmakers afgelopen weken.

Uitgangspunt van de catering

Volgens Michel Goebbels, manager bedrijfsvoering Fontys Journalistiek, dient ‘But First Coffee’ meerdere doelen. ”De horecagelegenheid dient als sociale ontmoetingsplaats, een trefpunt voor medewerkers en studenten. Belangrijk om duidelijk te maken is dat het uitgangspunt van But First Coffee is om kost dekkend te zijn, niet winstgevend.” Gabriël Bergmans, ex-procesmanager van Fontys, zegt zelfs dat ze verlies draaien. ”Het verlies was na de opening van MindLabs nog erger, omdat Fontys in het begin als enige huurder in MindLabs zat.” Tot slot voegde Goebbels toe dat loonkosten de grootste kostenpost vormen. ”Dit moet je allemaal terug verdienen in kopjes koffie en panini’s.” De huurders in MindLabs moeten aan het einde van het jaar dit verlies vergoeden. Eerder schreef De Gelderlander ook een artikel over studenten die klaagde over hoge prijzen van broodjes in de kantine van de Wageningen universiteit.

Prijslijst But First Coffee MindLabs Tilburg

Samenwerken met LocHal & prijsharmonisatie

Volgens Bergmans speelde ook de ligging naast de bibliotheek mee in het besluit van de kantineprijzen. “Omdat de twee horecapunten van de bibliotheek en MindLabs zo dicht bij elkaar zitten, hebben we gezegd dat er ook een soort harmonisatie van de prijzen moet zijn. Anders zul je zien dat mensen naar MindLabs gaan, omdat het daar goedkoper is. Toen hebben we LocHal gevraagd of ze ervoor willen zorgen dat er bemensing komt, voorraad is en dat er spullen zijn. Maar, omdat het relatief ver lopen is, werd het assortiment zeer beperkt’’. MindLabs beschikt niet over een keuken én de voorraad moet vanuit LocHal komen, ook dit heeft lichtelijk invloed op de prijs. Hierdoor kan men dus niet zomaar de prijs halveren.

De kwaliteit van de catering is ook punt van discussie volgens Goebbels: ”men zou zelfs kunnen stellen dat de kwaliteit slecht is, erg slecht. Dat MindLabs zo’n beperkt assortiment heeft, maakt dat er op dit ogenblik gesprekken plaatsvinden voor een mogelijke oplossing. Dit probleem is alleen niet snel te verhelpen’’.

Eventuele oplossingen

Zowel Bergman als Goebbels hebben vaker oplossingen aangedragen. Een betalingssysteem waarbij Fontys medewerkers en studenten korting krijgen zou een goede optie zijn; door de prijs te verlagen voor alléén deze groep krijg je geen concurrentie met de LocHal. Hierdoor worden er meer voedingsartikelen verkocht, omdat mensen niet naar de goedkopere alternatieven gaan. Ook een vorm van studentenkorting wordt als een optie gezien. Door dit alles zou het uiteindelijke verlies minder aanzienlijk zijn.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...