Het Tilburgs Winterparadijs van start: “Een ontmoetingsplek voor iedereen”

Al drie jaar lang is het Tilburgs winterparadijs op de heuvel in Tilburg te vinden. Door corona zijn ze er een jaartje tussenuit geweest, maar vorig jaar kwamen ze beter terug dan ooit tevoren. Vanaf woensdag 29 november 2023 tot en met zondag 7 februari 2024 kun je weer genieten van alle winterse sferen van het Winterparadijs. Frank Vale, één van de organisatoren van het Tilburgs Winterparadijs: “Het is een ontmoetingsplek voor iedereen.”

Frank Vale organiseert al vele jaren activiteiten als kermissen en schaatsbanen. Al drie jaar lang is het Winterparadijs hier in Tilburg op de Heuvel te vinden. Ieder jaar worden er meer bezoekers verwacht. De ijsbaan is sinds vorig jaar een stuk groter met een binnen en buitenbaan. Daarnaast staan er ook verschillende attracties voor kinderen. Ook worden er allerlei activiteiten gepland voor jong en oud. Zo is er op vrijdag een DJ aanwezig, waar veel jongeren op af komen. Zaterdag komen er Nederlandstalige artiesten optreden, daar komen alle leeftijden op af. Op zondag komen er ook artiesten en dan zijn het vooral de ouderen die aanwezig zijn. Op deze manier bereikt het Tilburgs Winterparadijs een breder publiek.

De organisatie

Bij het organiseren van een evenement als deze komt veel kijken. Denk hierbij aan vergunningen aanvragen en het regelen van leveranciers. Er komen veel mensen op het evenement af, daarom is het ook goed voor de horeca in de omgeving. Frank zegt het evenement te kunnen vergelijken met de kermis. “Onze ijsbaan is een verlengstuk van de kermis; als je niet wilt schaatsen, kun je het terrein gratis op komen. Zo kan je nog steeds genieten van alle lichtjes en de gezelligheid. Net als je dat op de kermis altijd kunt doen. Het is beide een ontmoetingspunt voor iedereen. Jong of oud, alles komt hier samen.”

Met duurzaamheid zijn ze ook bewust bezig. Sinds vorig jaar hebben ze het ijs dunner gemaakt. Dit was een proef die goed uitpakte. Verder is de onderkant van de vloer geïsoleerd en in het café wordt de kachel gestookt op biodieselolie. “We doen wat we kunnen om het zo duurzaam mogelijk te maken”, zegt Frank.

Praktische informatie

Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag kun je er schaatsen tussen 11:00 en 22:00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je zelfs tot een uurtje later schaatsen. Je kan voor €7,- zolang schaatsen als je wilt. Mocht je zelf geen schaatsen bij hebben, dan is het mogelijk om deze voor €5,- te huren.

Het paviljoen hanteert ruimere openingstijden. Dit geeft de mogelijkheid om ook op latere momenten een hapje of drankje te doen. Elke dag opent deze om 11:00, de sluitingstijd varieert van 23:00 tot 01:00. Op kerstavond en oudjaarsavond sluit de ijsbaan en het paviljoen om 18:00 uur.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...