Indringers onder invloed van middelen zoeken onderdak in Mindlabs: ‘Er moeten afspraken gemaakt worden’ 

Publicatiedatum:

TILBURG – Vier indringers zijn maandag uit Mindlabs gezet nadat zij betrapt werden op onder invloed in het pand rond te lopen. Gebouwbeheerders zijn nu bezig met verschillende maatregelen om de veiligheid in Mindlabs beter te kunnen garanderen.  

Een docent van Fontys Journalistiek is al op meerdere verontrustende situaties gestuit. Nancy de Goey trof al eerder op de dag een verwarde man die rondzwierf in Mindlabs aan en later nog drie personen die hier niet thuishoorde. “De verwarde man zei dat hij hier was voor een inschrijving aan de Fontys, of hij er was voor het hbo of mbo kon hij niet vertellen.”  

Deze personen waren volgens Nancy in de afvalbak aan het graaien en hadden een flinke alcoholwalm om zich heen. Een ander persoon was dakloos en had de warmte opgezocht in een van de lokalen, waarnaast ook nog les werd gegeven. Hier heeft hij een tussenschot als matras gebruikt, zichzelf vervuild en lag hij tussen de lege drankflessen.  

In Mindlabs zitten verschillende opleidingen en een redactie van DPG-media. Volgens Michel Goebbels manager bedrijfsvoering bij Fontys Journalistiek is het hoogtijd om eenduidige afspraken te maken. Mindlabs is gedeeltelijk openbaar. Het Bruisend Hart (de aula) en het Grand Café zijn open voor bezoekers, omdat het Mindlabs gedeeltelijk van de gemeente is. Onder privégebieden vallen de lokalen en andere ruimtes, de gangen zijn een grijsgebied. Op sommige plekken is dus gewoon elke bezoeker welkom. “Maar zolang ze geen overlast veroorzaken”, benadrukt Michel. 

Niet gevaarlijk  

De weggestuurde mannen waren volgens Michel en Jannus niet gevaarlijk of agressief. Jannus, gebouwbeheerder van Mindlabs, vertelt zelfs dat een dakloze man hem op de hoogte houdt als er in de nacht verdachte dingen rondom het gebouw gebeuren. “Toen er ‘s nachts een keer een alarm afging liet hij weten dat dat was door een kapotte deur.” vertelde Jannus. Er zijn weleens spullen gestolen, zoals een laptop, Wii en schooltas. Maar er is geen bewijs om te denken dat deze onbevoegde mensen kostbare spullen hebben gestolen.   

Extra maatregelen  

De zijingang van Mindlabs is gesloten, waardoor studenten geen gebruik konden maken van de fietsenstalling. Deze is nu weer open voor studenten, maar om verder het gebouw in te gaan moet je door de hoofdingang. De ingang via de Lochal is ook nog open. Ook maakt de beveiliging extra uren om het gebouw beter in de gaten te houden. Extra camera’s worden niet ingezet.  

+ berichten
Iris Nijssen
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...