Nog veel onduidelijkheid over de padelbaan in de Reeshof

TILBURG – Eigenlijk had de bouw van de grootste padelbaan van de Benelux in de Tilburgse wijk Reeshof al maanden geleden begonnen moeten zijn. Doordat omwonenden de bouw totaal niet zien zitten ligt het terrein nog steeds braak. Maandagavond 5 juni was de informatieavond van de Gemeenteraad, daar liepen de gemoederen tussen initiatiefnemers en bezwaarmakers soms hoog op.

Verschillende experts kwamen aan het woord tijdens de informatieavond van de gemeenteraad in het stadskantoor in Tilburg. De afgelopen maanden is er door omwonenden bezwaar gemaakt tegen de plannen voor de bouw. De projectleider vertelde dat er door die diverse bezwaren al concessies waren gemaakt, bijvoorbeeld de plannen voor de geluidswal die verhoogd is van 4 naar 6,8 meter. Bezwaarmaker (en inwoner Reeshof) Petra de Nijs vertelde dat ondanks die verhoging de geluidsoverlast alsnog te hoog zou zijn voor een ´´rustige woonwijk.´´ ´´Alleen een 40 meter lange geluidswand zou de oplossing zijn.´´ Adus De Nijs.

Ook initiatiefnemers Gordon Leysner en Eddy Wimmers waren bij de informatieavond aanwezig. Zij vertelden dat ze in de afgelopen maanden veel met de bezwaarmakers hebben gesproken, en zij ook al het idee hadden dat ze veel gedaan hebben om de overlast te beperken. De 2 organisatoren van het grootste padelcentre van de Benelux hebben meerdere malen met de bezwaarmakers om de tafel gezeten en hebben daarbij geen halve maatregelen genomen: ´´Zo is de geluidswand dus al verhoogd van 4 naar 6,8 meter.´´ Hadden ook het gevoel dat de bewoners blij waren met de gesprekken. Vanavond blijkt het tegenovergestelde.

Ondanks alle inspanningen van de betrokken partijen blijkt dat er niet genoeg duidelijkheid is. Omdat minimaal 3 partijen uit de Tilburgse Gemeenteraad meer vragen hebben, komt er op 19 juni een debat.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55