Roltrap station Tilburg al wekenlang kapot

TILBURG – Door de lange levertijd van onderdelen die nodig zijn voor de reparatie van de roltrap op station Tilburg is deze al sinds eind mei kapot. Dit zegt een woordvoerder van ProRail.

Wanneer je als reiziger op spoor 1 moet zijn, kun je momenteel alleen gebruik maken van de trap of de lift. Dit komt doordat de roltrap op station Tilburg al ruim één maand kapot is. Volgens ProRail gaat dat ook nog even duren: “De roltrap is onverwacht stuk gegaan, daarom moeten we het herstel plannen en onderdelen bestellen. Dat duurt op dit moment langer dan dat we zouden willen.”

Vandalisme
Ook vernieling speelt volgens ProRail een rol in het feit dat liften en roltrappen steeds vaker langer buiten gebruik zijn. In Tilburg is dit overigens niet de reden van de hinder. Het bedrijf geeft aan steeds vaker proeven te doen met liften die beter bestand zijn tegen vandalisme.

Reparatie
Heel lang hebben reizigers geen last meer van de kapotte roltrap volgens de woordvoerder: “We verwachten dat de roltrap het in de week van 10 juli weer gaat doen.”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...