Tilburg Universiteit deed niet mee aan de walk-outs

Vergeleken met vele andere universiteiten in Nederland, is het opvallend dat Tilburg Universiteit zich niet mengt met demonstraties of walk-outs rondom Palestina/Israël. Er was maandag 13 mei niks te zien op het terrein van de universiteit. Hoewel er afgelopen jaar een aantal keer demonstraties hebben plaatsgevonden.

Namens ‘Dutch Scholars for Palestine‘ werd er opgeroepen tot een walk-out op maandag 13 mei om 11:00 uur. Dit was vanwege het politiegeweld tegen de studenten die aan het demonstreren waren voor Palestina. Universiteiten door heel Nederland deden mee. Op deze dag vonden er geen walk-outs plaats op Tilburg Universiteit.

Tilburg Universiteit heeft banden met drie Israëlische Universiteiten. Janneke Iven, ondersteunend woordvoerder van Tilburg Universiteit vertelt hierover: “We zijn zeer terughoudend met het verbreken van samenwerkingen zonder dat daar een duidelijke wettelijke grondslag voor is of een duidelijke oproep of dwingende aanwijzing vanuit de overheid.”

Palestine Solidarity Tilburg‘ is een organisatie die in overleg met de universiteit, spreekt over toekomstige demonstraties. Dit doen ze om ze vreedzaam te laten verlopen. Rami Fransawi, mede-oprichter van Palestine Solidarity Tilburg vertelt: “We dachten niet dat een walk-out, zoals gepland door de andere universiteiten hier in Tilburg hetzelfde effect zou hebben. Dit omdat we een kleiner bereik hebben. Ook zijn een aantal faculteiten al klaar zijn met de lessen voor het jaar.” De organisatie heeft wel een spoedvergadering op donderdag. Zij gaan ideeën bespreken maar ook de situatie rondom de walk-outs. Ze weten nog niet zeker wat er uit deze vergadering zal komen.

Wil je meer artikelen van de Nieuwsmakers lezen? Klik hier om al de artikelen terug te lezen en volg ons ook op Instagram!

Afbeelding: ANP / Ramon van Flymen

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55