Verdachte in zaak Sprang-Capelle staat voor de tweede keer voor de rechter: ”Ik weet dat het niet goed te praten is”

Publicatiedatum:

Dinsdag vindt de tweede rechtszitting van het ongeluk op de A59 in gemeente Sprang-Capelle plaats in de rechtbank van Breda. Thomas de G. botste in maart achter op de auto van een gezin uit Raamsdonksveer, waardoor zij om het leven zijn gekomen. Het ging om een moeder (46), vader (46), zoon (13) en dochter (10). Het openbaar ministerie eist een gevangenisstraf van 7 jaar, wegens poging tot doodslag.

Volgens de Officier van Justitie wordt de verdachte niet alleen verweten dat hij zich schuldig maakt aan een poging tot doodslag, maar dat hij daarbij ook de maximumsnelheid vertrad. Het verwijt werd ook gemaakt dat hij autoreed onder invloed. Volgens Thomas de G. kan hij zich niks meer herinneren van de momenten voor het ongeluk. ‘’Ik herinner me een harde klap,’’ vertelt hij. ‘’Het volgende moment is dat ik mijn ogen opendoe en dat ik op de achterkant van de auto van de slachtoffers kijk.’’

Ongeveer een halve minuut voor de botsing met de auto van het gezin, heeft de verdachte een filmpje met zijn telefoon gemaakt van de snelheidsmeter. Op het filmpje was te zien hoe de persoonsauto van het gezin uitweek naar links, terwijl de verdachte met 250 kilometer per uur op de linkerbaan reed. Ook van het maken van het filmpje heeft Thomas de G. geen herinnering.

In zijn requisitoir vertelt de Officier van Justitie dat hij de verdachte verdenkt van een poging tot doodslag. Hij geeft onder andere als reden dat de verdachte geen vermijdend gedrag liet zien om het ongeval te voorkomen. ‘’Het was niet de vraag óf de de gedachte een verkeersongeluk ging veroorzaken, maar wánneer.’’ Vervolgens eist de Officier van Justitie een gevangenisstraf van 7 jaar, daarnaast een ontzegging van de rijbevoegdheid van 10 jaar en TBS met dwangverpleging.

De advocaat van Thomas de G. vindt echter dat er niet voldaan is aan de juridische eisen om van doodslag te spreken, en stelt een gevangenisstraf van 4 jaar voor, met een opzegging van de rijbevoegdheid van 5 jaar. De uitspraak van de rechtszaak is naar verwachting over twee weken.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...