Wat kunnen we verwachten van het Eurovisienummer van Joost Klein?

Publicatiedatum:

De vertegenwoordiging van Joost Klein op het Eurovisiesongfestival is al dagen een veelbesproken onderwerp. Het blijft echter nog een groot raadsel welk nummer hij gaat laten horen. Hieronder vind je wat we tot nu toe weten. 

De songfestivalcommissie moest dit jaar kiezen uit een recordaantal van 613 inzendingen. De keuze voor Joost Klein is onder andere te danken aan zijn goede nummer. Jaap Reesema vertelt aan 538 dat het lied van Klein ‘een heel fris en verrassend nummer is, iets wat de jeugd ook wel begrijpt’. Volgens hem is het ‘gewoon een hit’. Ook voorzitter van de commissie, Twan van de Nieuwenhuijzen, denkt er zo over. Volgens hem had het nummer van alle inzendingen de meeste hit potentie. 

Een groot feest  

Ook Joost Klein zelf is nog erg terughoudend als het om het nummer gaat. Toch zijn er al wat kleine hints die ons iets over het nummer kunnen vertellen. Klein vertelde dit tegen RTL Boulevard: “De beste woorden om het nummer te omschrijven zijn Joost en Klein. Je moet denken aan een groot feest, een heel groot feest. Er gaat iets gebeuren wat nog nooit eerder is gebeurd.” 

100 % Nederlands  

Verder praat hij nog een beetje geheimzinnig over de taal waarin het nummer gezongen gaat worden. Op de vraag: ‘Zing je Nederlandstalig?’ is zijn antwoord: “Dat is wel de bedoeling. Het ding is gewoon, ik hoop dat ik heel Nederland kan vertegenwoordigen.” Klein legt hierbij de nadruk op heel Nederland. Zou hij hiermee misschien duiden op verschillende dialecten? Dit zou namelijk goed overeenkomen met de rest van zijn repertoire.   

De Leeuwarder bracht al eerder nummers uit zoals ‘Friesenjung’ en ‘Fryslân Bop’, allebei een knipoog naar zijn Friese achtergrond. Tijdens een interview met de ‘Eurovision YouTuber’ William Lee Adams wordt hem gevraagd het nummer in 3 woorden te omschrijven. Klein antwoordt hierop met ‘Hundred percent Dutch’. Het is in ieder geval zeker dat we iets Oer-Hollands kunnen verwachten van zijn inzending. Op welke manier precies blijft helaas onduidelijk: het nummer wordt pas over een paar maanden gepresenteerd.” 

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...