Autoloze zondag in Brussel: “Het is een dag waarop iedereen actieve vervoerswijzen kan (her)ontdekken”

Publicatiedatum:

Voor de week van de mobiliteit is er op zondag 17 september een autoloze zondag in Brussel gepland. Niemand reist die dag met de auto maar met de fiets of te voet. Deze dag is er speciaal voor om duurzaamheid in de stad te verbeteren.

Elk jaar organiseert Brussel deze autoloze zondag tijdens de Week van Mobiliteit. Tussen 9.30 en 19.00 uur is het rustig op de wegen van het Brussels Gewest. Fietsers, wandelaars of steppers kunnen op deze dag op de straten zijn zonder last te hebben van auto’s. “Het is een dag waarop iedereen actieve vervoerswijzen kan (her)ontdekken”, volgens de woordvoerder van Minister van Mobiliteit. “Deze dag helpt enorm om het volk stil te laten staan hoe groot de vervuiling door het wegverkeer is.” Er zijn wel een aantal uitzonderingen op deze dag, bijvoorbeeld voor hulpdiensten, het openbaar vervoer en taxi’s. De toegestane snelheid op deze dag is 30 km/u.

De autoloze zondag staat ook steeds meer in het teken van het veilig buitenspelen voor kinderen. Er zijn allemaal activiteiten georganiseerd, waaronder een fietsbeurs, poppentheater, toernooitjes en animatie, meldt de Overheidsdienst Brussel. Wilt u aankomende zondag een tripje naar Brussel maken? Dat kan natuurlijk, zolang u de auto thuis laat staan.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...