Neushoorn doodt verzorger in dierentuin Salzburg, Burgers’ Zoo maakt zich geen zorgen

Dinsdagochtend is een verzorger in Zoo Salzburg gedood door een neushoorn. De 33-jarige vrouw werd door de neushoorn doodgedrukt toen ze bezig was met een dagelijkse routineverrichting, meldt de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung. Een andere dierenverzorger, tevens echtgenoot van de overleden vrouw, raakte gewond bij het incident. Burgers’ Zoo in Arnhem laat weten erg mee te leven met alle betrokkenen, maar dat een dergelijk incident voor hen niet relevant is.

 “Bij Zoo Salzburg voerde de verzorger voor zover we nu weten een ‘hands on’ behandeling uit. Wij komen nooit in fysiek contact met onze neushoorns”, verteld Bas Lukkenaar, woordvoerder van dierentuin Burgers’ Zoo, in een schriftelijke reactie. “We volgen een strikt veiligheidsprotocol,. Verzorgers komen nooit tegelijkertijd met de dieren in het verblijf.” Bij de Salzburg Zoo is dit echter ook niet het geval, maar toch is de verzorger in het verblijf terechtgekomen.

Het tragische ongeval in Zoo Salzburg vond plaats toen de dierenverzorger neushoorn Yeti wilde behandelen met insectenwerende middelen. Sabine Grebner, directrice van de dierentuin, laat in een persconferentie weten dat het onderzoek naar het incident nog loopt. “Dat ze daar gevonden werd, betekent niet dat ze het verblijf is in gegaan. Ik ben er zeker van dat ze alle veiligheidsrichtlijnen heeft gevolgd. Mogelijk is ze met de hoorn van het dier het verblijf ingetrokken, maar dat weten we nog niet”, aldus Grebner.

Gesloten

De deuren van de dierentuin waren een paar dagen gesloten, zodat het onderzoek kon plaatsvinden en medewerkers van de dierentuin de nodige steun konden krijgen. Vandaag heeft de dierentuin zijn deuren weer geopend voor bezoekers. Het neushoornverblijf blijft voorlopig wel nog gesloten. Neushoorn Yeti blijft voorlopig in Zoo Salzburg. Grebner liet weten dat er tot nu toe geen gevolgen zijn voor het dier. Als medewerkers aangeven niet meer met haar te kunnen werken, dan zal ze worden overgeplaatst naar een andere dierentuin.

Bezoekers van Burgers’ Zoo hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken bij een bezoek aan de neushoorns. De neushoorns lopen daar op een uitgestrekte savanne. Bezoekers kunnen op geen enkel punt dicht bij de neushoorns komen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...