Biografie Elon Musk maakt veel tongen los

Publicatiedatum:

12-9-2023 Skip Flipse

Vandaag komt wereldwijd de biografie over miljardair Elon Musk uit. Musk is twee jaar lang gevolgd door schrijver Walter Isaacson. In deze twee jaar volgde hij hem bij belangrijke vergaderingen en sprak hij met veel mensen uit de omgeving van de Tesla topman. Sinds de uitgaven van het boek is er veel commotie over het verhaal dat Elon Musk naar buiten brengt.

Nog geen dag na de uitgaven van de biografie is er al een claim tegen het boek. Schrijver Walter Isaacson schrijft in het boek dat Elon Musk vorig jaar de toegang van Oekraïne tot zijn Starlink-satelliet internetsysteem had uitgeschakeld. Dit gebeurde net toen Oekraïne een drone-aanval wilde inzetten op Rusland. Musk liet op twitter weten dat starlink nooit geactiveerd is boven de Krim. Starlink is een satellietconstellatie van Elon Musk. Isaacson gaat zelf ook door het stof en laat weten dat hij in verschillende gesprekken met Musk over de aanval en de connectie met Starlink het verkeerd heeft opgevat. CNN meldt dat dit deel van de biografie eruit gehaald zal worden in de exemplaren die nog gedrukt worden.

Op SpaceX, het platform van Elon Musk, is er veel kritiek op de biografie van Musk. Veel mensen laten zich uit over het boek. Zij vinden dat deze biografie vooral laat zien hoeveel macht Elon Musk heeft. Een gebruiker van SpaceX laat zich dan ook fel uit over het boek ‘’Ik hou van zijn boeken over Jobs en Da Vinci. Maar ik zal me niet druk maken over het Musk-boek, omdat ik alles wat hij zegt niet meer vertrouw. Beschamend.’’

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...