Docent in VS ontslagen na laten lezen van stripboek Anne Frank aan scholieren: “gemiste kans om jongeren te laten kennisnemen van de Holocaust”

Een docent van een middelbare school in Texas is vorige week ontslagen nadat ze leerlingen delen uit het dagboek van Anne Frank liet lezen, meldt een lokale nieuwszender. Het ging om de grafische versie van het dagboek van Anne Frank, die niet op de leeslijst van de school zou hebben gestaan. Meerdere scholen in de Verenigde Staten hebben het stripboek over Anne Frank eerder al van hun leeslijst verwijderd. Het boek zou volgens de scholen aanstootgevende delen bevatten.

Het dagboek van Anne Frank bevat delen waar geschreven wordt over geslachtsdelen en aantrekking tot vrouwen. KFDM, een nieuwszender in Texas, laat weten dat ouders van leerlingen van de betreffende scholen de stripversie van het dagboek ongepast vinden voor hun kinderen. Sommige ouders maakten om die reden bezwaar tegen het stripboek. De leerlingen waren in het geval van de ontslagen docent rond de 14 jaar. Het dagboek zelf zonder afbeeldingen bevat ook die ‘ongepaste’ teksten, maar is wel nog in gebruik op de scholen. Waarom de stripversie niet op de leeslijst van de scholen staat en het dagboek zelf wel, is niet bekend.

De Anne Frank stichting in Amsterdam geeft via een statement op haar website een reactie op het voorval in de Verenigde Staten: “Grafische biografieën of romans zijn zeer geschikt om jongeren te bereiken. Het in de ban doen van boeken vanwege bepaalde passages is een gemiste kans om jongeren te laten kennisnemen van Anne Franks levensverhaal en de geschiedenis van de Holocaust.”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...