Dodental aardbeving Marokko blijft oplopen, premier belooft steun aan getroffenen

Vandaag hebben de Marokkaanse autoriteiten het dodental als gevolg van de aardbeving van afgelopen vrijdag opnieuw bijgesteld. Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken meldde dat er inmiddels zeker 2901 mensen zijn omgekomen. Het aantal gewonden staat op 5530.

12-9-2023 – Noor Melse

Reddingswerkers in Marokko blijven hard hun best doen in de zoektocht naar overlevenden. Hulp uit Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten zijn aanwezig. Veel van de getroffen gebieden liggen afgelegen en zijn moeilijk te bereiken. Het helpen van de slachtoffers daar is op dit moment nog erg lastig. Nederland wil Marokko ook graag helpen, maar Marokko heeft nog geen reactie gegeven op het aanbod vanuit Nederland.

De Marokkaanse premier Aziz Akhannouch belooft overlevenden van de aardbeving te helpen met de wederopbouw, vertelt hij aan lokale media. Akhannouch zegt dat er zeker 30.000 huizen en 500 scholen moeten worden herbouwd. Ook veel wegen en andere infrastructuur zijn verwoest. De overheid gaat tijdelijke huisvesting regelen voor mensen die door de verwoestende aardbeving dakloos zijn geraakt. Later deze week brengt de overheid meer details naar buiten over de wederopbouw van de getroffen gebieden.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...