Ministerie van Buitenlandse Zaken haalt Nederlanders uit Israël

Publicatiedatum:

Nederlanders die vast zitten in Israël worden vanaf woensdag naar Nederland gehaald. Dit meldt minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot dinsdagavond. De Nederlanders kunnen op woensdag met een Defensie vliegtuig weer naar huis. Het zou gaan om ongeveer 200 Nederlanders.

Niet alleen op woensdag worden er mensen terug naar Nederland gehaald. Op donderdag wordt er hoogstwaarschijnlijk een KLM toestel ingezet om Nederlanders op te halen. KLM geeft hierbij aan dat dit alleen gebeurd, zolang het veilig is voor het personeel en passagiers. Er zijn, voor zover bekend, geen Nederlandse slachtoffers.

Maandag was er nog helemaal geen sprake van het terughalen van reizigers naar Nederland, zo vertelt Nederland Wereldwijd. Ook reisorganisaties roepen reizigers op om zich te melden. Tot zover waren Nederlandse reizigers op zichzelf aangewezen om het land te verlaten, maar aangezien steeds meer vluchten worden geannuleerd, heeft Bruins Slot ervoor gekozen om toch te repatriëren. 

Reisadvies

De Nederlandse overheid heeft zaterdag 7 oktober het reisadvies van Israël op oranje en rood gezet. Het gebied dat op rood is gezet zijn de delen van Israël die grenzen aan Gaza, Syrië, Libanon en Egypte. (Delen van) deze landen staan zelf ook op rood. Dit gebeurde naar aanleiding van de grootschalige aanval van Hamas op Israël diezelfde dag. Hierop annuleerde KLM, Transavia en Easyjet verschillende vluchten tussen Nederland en Israël. 

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...