Opnieuw dode aangetroffen in Griekenland door storm Daniël

7-9-2023 – Noor Melse

Woensdag is het lichaam van een 82-jarige man gevonden in de regio Thessalië, waardoor het dodental door het noodweer in Griekenland nu op drie staat. De man werd eerder meegesleurd door een modderstroom en was sindsdien vermist. Hij werd gevonden onder een auto, meldde de Griekse brandweer.

De Griekse brandweer en politie houdt de bevolking op de hoogte over het aantal slachtoffers en vermisten. Ze verspreiden via Twitter 112-meldingen met instructies om veilig te blijven tijdens de storm. Dinsdag is het eerste dodelijke slachtoffer gevonden. Dit betrof een 51-jarige man die onder een ingestorte muur terecht was gekomen. Woensdagochtend is een 87-jarige vrouw dood aangetroffen tussen een stapel hout. Zij werd sinds dinsdag vermist. Haar man, die ook vermist was, is levend aangetroffen. Volgens het Griekse nieuwsplatform Enikos zijn er momenteel nog steeds mensen vermist in verschillende regio’s.

De zware regenval, waar meerdere delen in Griekenland sinds maandag last van hebben, zorgt voor overstromingen en aardverschuivingen. Naast de gevallen slachtoffers is er ook veel schade. Bepaalde gebieden zijn voor hulpverleners onbereikbaar door de verwoeste wegen. De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis roept burgers via Twitter op om de instructies van de politie op te volgen. De premier krijgt onder zijn berichten veel haatreacties, omdat Grieken niet tevreden zijn over zijn beleid en vinden dat hij te weinig doet om de bevolking te beschermen tegen natuurrampen.

De Griekse meteorologische dienst (EMY) verwacht dat de storm tot vanavond zal duren, vanaf middernacht verbeteren de weersomstandigheden.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...