Opnieuw dode aangetroffen in Griekenland door storm Daniël

Publicatiedatum:

7-9-2023 – Noor Melse

Woensdag is het lichaam van een 82-jarige man gevonden in de regio Thessalië, waardoor het dodental door het noodweer in Griekenland nu op drie staat. De man werd eerder meegesleurd door een modderstroom en was sindsdien vermist. Hij werd gevonden onder een auto, meldde de Griekse brandweer.

De Griekse brandweer en politie houdt de bevolking op de hoogte over het aantal slachtoffers en vermisten. Ze verspreiden via Twitter 112-meldingen met instructies om veilig te blijven tijdens de storm. Dinsdag is het eerste dodelijke slachtoffer gevonden. Dit betrof een 51-jarige man die onder een ingestorte muur terecht was gekomen. Woensdagochtend is een 87-jarige vrouw dood aangetroffen tussen een stapel hout. Zij werd sinds dinsdag vermist. Haar man, die ook vermist was, is levend aangetroffen. Volgens het Griekse nieuwsplatform Enikos zijn er momenteel nog steeds mensen vermist in verschillende regio’s.

De zware regenval, waar meerdere delen in Griekenland sinds maandag last van hebben, zorgt voor overstromingen en aardverschuivingen. Naast de gevallen slachtoffers is er ook veel schade. Bepaalde gebieden zijn voor hulpverleners onbereikbaar door de verwoeste wegen. De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis roept burgers via Twitter op om de instructies van de politie op te volgen. De premier krijgt onder zijn berichten veel haatreacties, omdat Grieken niet tevreden zijn over zijn beleid en vinden dat hij te weinig doet om de bevolking te beschermen tegen natuurrampen.

De Griekse meteorologische dienst (EMY) verwacht dat de storm tot vanavond zal duren, vanaf middernacht verbeteren de weersomstandigheden.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...