Storm Daniël zorgt voor meer slachtoffers in Libië

In Libië zijn vandaag 150 doden gevallen door noodweer, meldt het ANP. De hevige regenval zorgde voor overstromingen in onder andere de steden Derna en Benghazi. Daniël trok al rond in het zuidwesten van het Middellandse Zeegebied, waar in Griekenland 15 slachtoffers vielen.

De premier van Libië, Osama Hamada, is naar Derna afgereisd om de situatie te bekijken. Het gebied is door zijn oostelijke regering uitgeroepen tot rampgebied. Derna ligt 900 kilometer oostelijker dan Tripoli, de Libaneese hoofdstad, en telt 100.000 inwoners. Reddingsoperaties zijn in de stad begonnen. Scholen in Benghazi sluiten door de overstromingen hun deuren voor meerdere dagen.

Het noodweer zorgt voor veel beschadiging aan zowel wegen als huizen. Zoals te zien is op de beelden hieronder staan straten onder water en drijven de auto’s door de straat. Er schijnen ook een aantal grote havens in Libië gesloten te zijn door de situatie. De VN-missie die in Libië plaatsvindt zegt dit nauwlettend in de gaten te houden.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...