Storm Daniël zorgt voor meer slachtoffers in Libië

Publicatiedatum:

In Libië zijn vandaag 150 doden gevallen door noodweer, meldt het ANP. De hevige regenval zorgde voor overstromingen in onder andere de steden Derna en Benghazi. Daniël trok al rond in het zuidwesten van het Middellandse Zeegebied, waar in Griekenland 15 slachtoffers vielen.

De premier van Libië, Osama Hamada, is naar Derna afgereisd om de situatie te bekijken. Het gebied is door zijn oostelijke regering uitgeroepen tot rampgebied. Derna ligt 900 kilometer oostelijker dan Tripoli, de Libaneese hoofdstad, en telt 100.000 inwoners. Reddingsoperaties zijn in de stad begonnen. Scholen in Benghazi sluiten door de overstromingen hun deuren voor meerdere dagen.

Het noodweer zorgt voor veel beschadiging aan zowel wegen als huizen. Zoals te zien is op de beelden hieronder staan straten onder water en drijven de auto’s door de straat. Er schijnen ook een aantal grote havens in Libië gesloten te zijn door de situatie. De VN-missie die in Libië plaatsvindt zegt dit nauwlettend in de gaten te houden.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...