Bolsonaro opnieuw in aanraking met het mes

São Paulo- Voormalig president Jair Bolsonaro is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Hij ondergaat hier gedurende deze week drie operaties. Een aantal van de operaties zijn nog altijd het gevolg van de steekpartij tijdens een campagnebijeenkomst in 2018.

Het is niet de eerste keer dat de politicus in het ziekenhuis is opgenomen. De president belandt ook vaak met problemen aan zijn buik in het ziekenhuis. Zo werd hij begin dit jaar ook al opgenomen ter controle van zijn buik. Bolsonaro heeft hier last van sinds hij werd neergestoken tijdens de verkiezingscampagne in 2018.

Nieuwe operaties

Vanaf vandaag is Bolsonaro opnieuw te vinden in het ziekenhuis. Een paar weken geleden is er al onderzoek gedaan ter voorbereiding voor de operaties gedurende deze week. Volgens de  Braziliaanse krant O Globo gaat het om drie operaties. De krant zegt dat het gaat om een maagband operatie, een operatie voor een Hiatus Hernia (middenrifbreuk op latere leeftijd) en een afwijkende septumoperatie.

Incident met gevolgen

Veel van de operaties van Bolsonaro zijn gevolg van een steekincident in 2018. Tijdens een campagnebijeenkomst greep de Braziliaan naar zijn buik terwijl hij op de schouders van een aanhanger zat. De verdachte van de steekpartij werd hierna in elkaar geslagen door aanhangers van Bolsonaro en werd gelijk opgepakt. Aanvankelijk na het incident leken de verwondingen mee te vallen, maar nu zo’n vijf jaar later kunnen we spreken van een incident met grote gevolgen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...