Bolsonaro opnieuw in aanraking met het mes

Publicatiedatum:

São Paulo- Voormalig president Jair Bolsonaro is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Hij ondergaat hier gedurende deze week drie operaties. Een aantal van de operaties zijn nog altijd het gevolg van de steekpartij tijdens een campagnebijeenkomst in 2018.

Het is niet de eerste keer dat de politicus in het ziekenhuis is opgenomen. De president belandt ook vaak met problemen aan zijn buik in het ziekenhuis. Zo werd hij begin dit jaar ook al opgenomen ter controle van zijn buik. Bolsonaro heeft hier last van sinds hij werd neergestoken tijdens de verkiezingscampagne in 2018.

Nieuwe operaties

Vanaf vandaag is Bolsonaro opnieuw te vinden in het ziekenhuis. Een paar weken geleden is er al onderzoek gedaan ter voorbereiding voor de operaties gedurende deze week. Volgens de  Braziliaanse krant O Globo gaat het om drie operaties. De krant zegt dat het gaat om een maagband operatie, een operatie voor een Hiatus Hernia (middenrifbreuk op latere leeftijd) en een afwijkende septumoperatie.

Incident met gevolgen

Veel van de operaties van Bolsonaro zijn gevolg van een steekincident in 2018. Tijdens een campagnebijeenkomst greep de Braziliaan naar zijn buik terwijl hij op de schouders van een aanhanger zat. De verdachte van de steekpartij werd hierna in elkaar geslagen door aanhangers van Bolsonaro en werd gelijk opgepakt. Aanvankelijk na het incident leken de verwondingen mee te vallen, maar nu zo’n vijf jaar later kunnen we spreken van een incident met grote gevolgen.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...