Tientallen doden door winters weer in VS

In Nederland mag het weer dan winters zijn met vorst, lokaal schaatspret en een pak sneeuw in Limburg. Maar in het noorden van de Verenigde Staten is het pas echt koud met temperaturen ver onder nul. Als gevolg van het winterse weer zijn al zeker vijftig mensen om het leven gekomen. Verschillende verkeersongevallen en ongelukken met onder meer hoogspanningsmasten kostten mensen het leven aldus lokale autoriteiten.

Temperaturen tot -40 graden Celsius zorgden voor grote problemen in het noorden van de VS en delen van Canada. De landen hadden ook te maken met een sneeuwstorm, de combinatie van die twee zorgde voor ijzige temperaturen die voor het gevoel konden dalen naar -50 graden Celsius.

Ook de komende dagen zijn miljoenen inwoners gewaarschuwd voor slecht weer. Ook veel scholen blijven dicht, meldt The New York Times.

De reden voor het koufront is de arctische lucht waar de landen mee te maken hebben. Die komt uit het Poolgebied, als de wind langdurig uit die regio waait kan dat voor lage temperaturen zorgen.

Deze regio heeft wel vaker te maken met extreem winters weer. Vorig jaar kampten duizenden inwoners van Lowa en Illinois ook al met opvallend lage temperaturen. Ruim 1,4 miljoen Amerikanen zaten toen zonder stroom.

Foto: ANP // Robin Utrecht

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55