OM eist 100 uur taakstraf en rijontzegging tegen verdachte van een dodelijk ongeval in Tilburg

28-11-2023 – Orly Metten

TILBURG/BREDA – Het dodelijk ongeval in Tilburg anderhalf jaar geleden, had voorkomen kunnen worden, bleek vandaag in de rechtbank in Breda. Door het ongeval overlijdt Angelo de Schrijver (25), die op de avond van het ongeval naar huis aan het fietsen was. Hij belandde in een botsing met autobestuurder Nathan H. op de Waalstraat. Ondanks de fout van Angelo om geen voorrang te verlenen, wordt er nu een taakstraf van 100 uur en een rijontzegging tegen de verdachte geëist.

Oorzaak van het ongeval

Verdachte Nathan H. rijdt op de avond van 16 juni op de Ringbaan Noord in Tilburg, waarna hij Angelo de Schrijver aanrijdt. Nathan H reed ongeveer 92 kilometer per uur op een weg waar hij 50 mocht rijden. Angelo fietste uit een zijstraat en werd geschept door de auto. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer een flinke klap gemaakt heeft, waardoor hij na 7 meter pas terecht kwam. Dit is hem uiteindelijk fataal geworden.

In de rechtbank wordt verdachte Nathan H. gevraagd of hij erop gelet heeft hoe snel hij reed. Na een lange stilte volgt zijn antwoord: ‘Ik dacht dat ik 50 reed’. De verdachte was de avond van het ongeluk bij zijn vrienden geweest en hij wilde gauw naar zijn toenmalige vriendin in België, die hij al even niet had gezien. Er is geen sprake van rijden onder invloed of telefoongebruik achter het stuur, zo blijkt uit het politieonderzoek.

‘Het is gewoon tragisch’

Verdachte Nathan H, leeftijdsgenoot van Angelo, sprak in de rechtbank hoe het nu met hem gaat. Na een periode van traumatherapie lijkt hij langzaam weer op te krabbelen. Zijn open houding en zijn gesprekken met de nabestaanden van Angelo tijdens mediaton in de zomer van 2022 hebben ertoe geleid dat het OM met een relatief lage eis komt. Daarnaast erkent het OM dat Angelo geen voorrang had: ‘Voorrang moet je nemen, niet krijgen’. Een taakstraf van honderd uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar is de eis voor nu.

‘Het is gewoon tragisch’ , zegt Nathan H. , ‘mijn leven staat op pauze’. Het OM ziet in dat er absoluut geen sprake van opzet was vanuit de verdachte.

De  uitspraak van de rechtbank wordt gedaan op 12 december.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...