Rachel Hazes krijgt gelijk in hoger beroep: verdachten worden alsnog gehoord

De voormalige zakenpartners en dochter van Rachel Hazes mogen alsnog gehoord worden. Dat besloot het gerechtshof in Amsterdam op dinsdagochtend. Rachel verdenkt het drietal ervan misbruik te hebben gemaakt van de volmacht die zij op dat moment hadden.

Hazes ging in hoger beroep nadat in juni 2022 door de rechtbank besloten is dat zij haar voormalig zakenpartners en dochter alleen mocht horen over de 24.000 euro die is uitgegeven aan een coaching programma. Hazes ging hier niet mee akkoord, omdat zij vond dat de verdachten ook over de andere bedragen een verklaring moesten afleggen. En met succes: dinsdag besloot de hogere rechter dat de zaak opnieuw behandeld moet worden. Hierbij zullen de verdachten gehoord mogen worden over de overige bedragen.

Volmacht misbruikt

In 2016 kreeg Rachel Hazes een inzinking, waarna ze haar dochter, Roxaenne Hazes, en haar voormalige zakenpartners, Marieke van Beek en Rob Israël, een volmacht gaf. Een volmacht is bedoeld om de zaken te regelen voor een periode waarin iemand (tijdelijk) niet in staat is om zijn/haar eigen zaken te regelen. Volgens Hazes is gedurende deze twee jaar niet goed omgegaan met haar belangen. Zo zou het drietal duizenden euro’s hebben kwijt gemaakt.

Haar dochter gaf al eerder aan niet aanwezig te zijn bij deze rechtszaak. Via een bericht op Instagram gaf Roxaenne aan dat het juridische systeem hier niet verder mee belast moet worden. “Ik weiger dit te voeden en hier nog meer aandacht aan te geven. Uit respect voor het hof geef ik daarom slechts een korte verklaring.”, schrijft zij stellig.

Niet de enige zaak

Dat Rachel niet vies is van een rechtszaak, blijkt uit de vele rechtszaken waar zij inmiddels bij betrokken is. Ook is dit niet de enige zaak waarin moeder en dochter tegenover elkaar staan in de rechtbank. Zo is Roxeanne Hazes vorige maand een bodemprocedure gestart in de zaak tegen haar moeder Rachel Hazes rond de erfenis van haar vader, André Hazes.

Wanneer deze beide zaken vervolgd gaan worden, is nog niet bekend.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...