Tweede dag in de rechtbank zal voor Ali B niet de laatste zijn

Vanochtend kwam er verklaring van een nieuwe getuige, dit kwam als een verrassing. Het ging om een vrouw die in 2018 Naomi huilend heeft aangetroffen en naar het station heeft gebracht. Dit kwam op specifieke onderdelen overeen met de verklaring die Naomi destijds had gegeven. De rechter heeft na overleg besloten dat het proces verbaal van de getuige aan het dossier wordt toegevoegd. Deze getuige spreekt om 13:00 achter gesloten deuren. 

Verklaring getuige
De vrouw heeft verklaard dat ze een meisje aantrof bij een bushalte in Heiloo. Ze heeft het meisje aangesproken en zij vertelde haar dat ze de avond ervoor met Ali B in een huis zat en verkracht en aangerand was. Daarna heeft de getuige haar naar het station gebracht. De vrouw vertelde dat ze niet precies in detail kan zeggen hoe het meisje eruit zag. Ze was vooral bezig met de situatie waar ze zich in bevond op dat moment.

De zaak zal vandaag niet worden afgerond heeft de rechter besloten. Morgen staat het requisitoir, een voordracht met de mening over de feiten van de officier van justitie, en het pleidooi van de advocaat van Ali B op de planning. “Als het morgen niet lukt, zal het volgende week niet kunnen”, zegt de rechter. Ze hoopt dat de lange dag morgen zo efficiënt mogelijk verloopt.

Morgen om 9:00 gaat de rechtszaak verder.

Voor meer details over de eerste zitting, klik hier.

Wil je meer artikelen van de Nieuwsmakers lezen? Klik hier om al de artikelen terug te lezen en volg ons ook op Instagram! 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...