Voldoende bewijs tegen zanger: Borsato moet voor de rechter komen voor ontucht van minderjarige

Het Openbaar Ministerie heeft op woensdagochtend Marco Borsato gedagvaard. De zanger moet zich verantwoorden aan een rechter, omdat hij wordt verdacht van het onzedelijk betasten van een minderjarig meisje.

,,De beslissing van het Openbaar Ministerie is onbegrijpelijk en onvolledig”, aldus Geert-Jan Knoops, één van zijn advocaten. Knoops duidt op de 29 ontlastende getuigenverklaringen voor Borsato. Eveneens zijn er andere bewijsmiddelen die volgens hem belastend zijn voor degene die aangifte heeft gedaan.

Knoops gaat dit dossier voorleggen aan de onderzoeksrechter, laat hij aan het ANP weten. Ook wil hij dat de onderzoeksrechter getuigen gaat horen die volgens hem moeten worden meegewogen voorafgaand aan het besluit om Borsato te vervolgen.

Taakstraf waarschijnlijk

,,Hij zal worden vervolgd voor de ontucht van een minderjarig meisje”, aldus Micha Boucher, die als strafrechtadvocaat met interesse de zaak volgt. ,,Op het eerste oog denk ik dan aan een taakstraf, omdat hij verder geen strafblad heeft.”

Wel legt Boucher uit dat de straf voor Borsato hoger kan uitvallen, juist omdat hij een publiek persoon is. ,,Dat zagen we ook bij de zaak van Thijs Römer”, gaat Boucher verder. ,,Hij is uiteindelijk ook hoger gestraft door de rechter dan het Openbaar Ministerie eiste.”

Datum niet bekend

Boucher benadrukt dat zij niet weet om welke handelingen het gaat. Dat wordt later bekend in de rechtszaal. Het is nog onduidelijk wanneer Borsato moet voorkomen.

De advocaten van zowel het slachtoffer als de verdachte hebben nog niet gereageerd.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...