Big Bazar krijgt geen afkoelingsperiode van rechter, faillissement weer dichtbij 

LEEUWARDEN 13 september – De rechter heeft een kruis gezet door de afspraken die de koopjesketen wilde maken met zijn schuldeisers. Hierdoor is voor de tweede keer een poging tot een zo noemde “afkoelingsperiode” geweigerd, meldt het ANP. Volgens de rechter is de benodigde financiële injectie niet ontvangen, hiermee zouden de lopende verplichtingen niet nagekomen zijn. 

Afgelopen week kwam het plan al naar voren dat de discountwinkel zijn Belgische ketens wilde verkopen. Big Bazar telt meer dan honderd winkels waarvan enkele in België. De koopjesketen beweerde vorige week dat de deal rondom de verkoop van de Belgische ketens bijna afgerond was. Via deze manier hoopte de discountketen extra tijd te krijgen van de rechter, maar dat geld is deze week dus niet ontvangen. 

De advocaat van Big Bazar heeft aan de rechtbank laten weten dat ze al erg ver waren met de onderhandeling van de verkoop van de Belgische ketens, maar dat er nog geen visie op het geld is. Als de deal rond was geweest dan zou dit Big Bazar 3,5 miljoen opleveren wat nodig was voor de lopende verplichtingen. De rechter ziet dus geen verbetering in de situatie ten opzichte van vorige week. Nu zullen de in de wacht staande faillissementsaanvragen vooralsnog worden behandeld. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55