Waarom is Prinsjesdag belangrijk voor jou? 

Publicatiedatum:

Prinsjesdag, de dag die jij misschien kent van de rare hoedjes, het bekende koffertje en natuurlijk ook de gouden (nu glazen) koets. Met langdradige formele toespraken waar menig mens van in slaap valt. Het is moeilijk om in het web van informatie de belangrijke wereldkwesties eruit te halen. Wij zetten op een rijtje welke invloed Prinsjesdag heeft op jouw leven.  

Ook deze 3e dinsdag van september gaat de koning op pad naar de Koninklijke Schouwburg in Den Haag om de troonrede uit te spreken. Tijdens de troonrede worden de plannen van het kabinet voorgelezen. Hier worden de belangrijkste plannen en keuzes van de regering samengevat, en wat deze plannen kosten.  

Belangrijk voor jou 

Tijdens de troonrede wordt veel belangrijke informatie verteld, bijvoorbeeld ook hoeveel jouw biertje volgend jaar gaat kosten. Er komen vanaf 2024 extra accijns op alcohol en sigaretten. Dus wie weet wordt een biertje in jouw favoriete kroeg wel 30 cent duurder, of betaal je ineens 10 euro voor je pakje Marlboro Gold.  

Ook zullen de prijzen van verkeersboetes stijgen. Als jij door rood rijdt gaat het nu 300 euro kosten en bellen achter het stuur maar liefst 420 euro. Aan het korte appje dat je onderweg bent, hangt nu dus een flink prijskaartje.  

De maandelijkse zorgpremie gaat ook voor iedereen boven de 18 met 12 euro dit jaar omhoog. Dit houdt in dat je maandelijks meer geld zal moeten inleveren voor je zorgverzekering. Dat de zorgpremie zo hoog is omdat het kabinet meer geld gaat uitgeven aan de zorgsector, bijvoorbeeld aan de loonstijging voor de zorgmedewerkers. 

+ berichten
+ berichten
+ berichten
+ berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...