Deelname van Tilburgse scholen aan de World Cleanup Day blijft uit

Publicatiedatum:

De Tilburgse scholen doen dit jaar niet mee met de World Cleanup Day scholeneditie die op 13 september plaatsvindt. Dit werd duidelijk na navraag bij Charlotte Vaissier, projectleider communicatie bij IVN, de organisatie die de World Cleanup day organiseren.

Tijdens deze World Cleanup Day scholeneditie, ruilen de leerlingen hun pennen in voor grijpers en gaan zij de straat op om hun buurt op te ruimen. Dit doen zij aan de hand van een app, waarin je het gevonden afval kan scannen met je camera. Na deze dag kan je dus zien wat er allemaal bij jou in de buurt is opgeraapt. ”In schoolverband zit er vaak nog een les of een educatief programma aan vast, welke beschikbaar zijn op onze site’’, aldus Vaissier. Dat was blijkbaar niet interessant genoeg voor de Tilburgse scholen na de rondgang. 

Terwijl de gemeente juist veel aandacht geeft aan het onderhouden van de stad. Het concept ‘Tilburg Schoon’ zet zich op allerlei manieren in om Tilburg zo schoon mogelijk te houden. “wij als gemeente bezorgen iedere maand sowieso 100 grijpers bij inwoners die mee willen helpen aan een schone stad, Het is dus eigenlijk elke dag World Clean Up Day in Tilburg” aldus gemeente Tilburg.

De gemeente heeft ook de scholen ingelicht over de actie in de nieuwsbrief die uitgaat van het project ‘Tilburg Schoon’.

Kinderen kunnen zelf wel meedoen

“Mochten de kinderen uit Tilburg toch mee willen doen met de actie”, zegt Charlotte Vaissier, “kunnen zij ook meedoen met de algemene World Cleanup Day die plaatsvindt op 16 september. Deze is voor iedereen toegankelijk.” Daar zijn nu 222 opruimacties voor aangemeld.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...