Recordaantal bezoekers in de Efteling

Publicatiedatum:

2 februari 2024- De Efteling had afgelopen jaar een record aantal bezoekers. Maar liefst 5,56 miljoen mensen kwamen het park bezoeken. Ook kregen ze een hogere gastwaardering: 8,64. Wat daarnaast opvallend was: veel buitenlandse bezoekers.

De stijging in buitenlandse bezoekers was opvallend omdat Belgische gasten zorgde voor 48% van de stijging en Duitse voor 33%. “De toename in het aantal bezoekers was geen doel op zichzelf voor het park. Een exacte reden voor de stijging kunnen we hier niet voor aangeven” vertelt Steven van Gils, woordvoerder van de Efteling. Het park haalde eerder in 2022 ook een record aantal: 5,43 miljoen bezoekers. Vorig jaar zijn er ondanks klachten over de vele sluitingen van achtbanen toch nog meer mensen gekomen.

Ook waren de gasten zeer tevreden, de Efteling merkte een verhoging van de gastwaardering op. Dit was namelijk dit jaar 8,64 en in 2022 8,59.

Steven van Gils vertelt dat ze de stijging aan proberen te houden door ervoor te zorgen dat het park er goed uit blijft zien en door nieuwe attracties toe te blijven voegen. “Zo openen we dit jaar een nieuw themagebied met de nieuwe attractie de Danse Macabre en in 2025 open we het Efteling Grand Hotel bij de ingang.” Tot slot vertelt meneer van Gils dat ze voldoende personeel hebben om de stijging op te vangen en dat ze steeds een 9+ beleving willen geven en om mee te blijven doen in de top van Europa.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...