Waarom zijn reboots van films zo populair?

Publicatiedatum:

Een nieuwe Mean Girls film, een vervolg op Willy Wonka’s Charlie and the Chocolate Factory en de Harry Potter boeken worden opnieuw verfilmd – maar nu tot een serie. Reboots van films en series zijn populair, zo is te zien in het materiaal dat uitgebracht wordt. Al het oude komt terug. Waarom zijn deze remakes zo geliefd?

[ tekst gaat verder onder de audio-reportage ]

Hoe denkt het publiek over deze reboots? Wij vroegen het Tilburgse kijkers.

Reboots op het witte doek

In 2023 draaide veel reboots op het witte doek. Daarom is het geen verrassing dat de films met grote successen remakes waren. The Little Mermaid, Indiana Jones and the Dial of Destiny, The Equalizer 3 en Expend4bles: allemaal voorbeelden van reboots. Dat is wanneer een film of serie een significante tijd later weer opnieuw uit de kast wordt getrokken. De film/serie krijgt dan een vervolg, of wordt volledig opnieuw gemaakt.

Aan het begin van dit jaar draaide er alweer reboots in de bioscoop. Zo werd de Mean Girls musical – al een vervolg op het boek en de film – verfilmd, en er staat nog meer op de lijst. Gladiator 2, Mufasa: the Lion king, Beverly Hills cop: Axel Foley en Beetlejuice 2 verschijnen dit jaar.

Waarom zijn reboots nu zo populair?

Filmkenner- en journalist Robbert Blokland vertelde in de Linda over het reboot fenomeen: ”Ze zetten steeds meer in op titels waarvan ze weten dat ze het goed doen. Als je een Marvel-film uitbrengt, dan weet je dat het honderden miljoenen oplevert. Met een oorspronkelijk en nieuw verhaal heb je die garantie niet.”

Foto bron: EPA/Neil Hall

+ berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...