Man bevredigt zichzelf in de trein: ‘Dan zit er echt een draadje los’

Op zondagmiddag liep de sprinter van Zutphen naar Nijmegen vol met mensen uit de vertraagde intercity. Dit gebeurde omdat er in de intercity een man in de trein zichzelf had bevredigd terwijl hij het meisje tegenover hem indringend aankeek. Het meisje, geschrokken door zijn gedrag, waarschuwde onmiddellijk de conducteur, die vervolgens de politie inschakelde. 

Kasper van der Burg bevond zich in de coupé naast die van het slachtoffer. Ze kwam wild zwaaiend met haar telefoon zijn coupe ingelopen, opzoek naar treinpersoneel. Op haar telefoon had ze het incident vastgelegd en ze was zichtbaar aangedaan. Van den burg wist op dat moment niet wat er aan de hand was maar verwees haar naar de conducteur die eerder voorbij was komen lopen. Sara Dekker, een expert op het gebied van seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag, prees het snelle handelen van het slachtoffer. “Veel mensen bevriezen in dergelijke situaties, en dat is geen teken van zwakte, maar een natuurlijke reactie,” benadrukte ze. 

In haar zoektocht stuitte het meisje op een groep jongeren die luidruchtig verhaal gingen halen bij de dader, die nog steeds in de coupé was achtergebleven. Na veel gescheld keerde de rust terug, met name nadat Van der Burg had gezien dat het treinpersoneel de coupé betrad. De jongens keerden teleurgesteld terug, met veel gescheld maakte ze duidelijk dat ze de dader met erectie en al hadden aangetroffen. Daarnaast leken ze er flink van te balen dat het treinpersoneel zo snel tussenbeide was gekomen, zo vertelde Van der Burg “ze waren nog niet klaar met hem”. 

Snelle reactie 

In de nu overvolle trein was de sfeer ook omgeslagen. Waar medepassagiers eerder nog verongelijkt reageerde op de vertraging waren ze nu enkel geschrokken door het voorval en spraken hun afkeuring uit over de situatie. Zo deelde een groep oudere mannen: “Dan zit er toch een belangrijk draadje los.” Ook NS reageerde geschokt op de gebeurtenissen, en een woordvoerder verklaarde: “Dit willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen. Gelukkig is er in dit geval snel gehandeld. Vanuit de trein is direct contact opgenomen met onze meldkamer, die samen met de situatie een inschatting maakte of de politie gebeld moest worden. In dit geval was er geen twijfel over de noodzaak van politie-assistentie.” 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...