Extra locatie huisdierenvoedselbank in Vught

6 maart – Pet Support Noord-Brabant opende in samenwerking met Vincentius Vereniging Vught een nieuw huisdierenvoedsel uitgiftepunt. Elke maand kunnen mensen die het niet breed hebben, voer en hygiëneproducten voor hun huisdieren halen. 

Dat boodschappen, benzine en het leven ten opzichte van een aantal jaar gelden duurder zijn, is geen geheim. Dat heeft effect op ons leven, maar ook op dat van onze huisdieren. In 2023 is de prijs van dierenvoeding in supermarkten ten opzichte van 2021, met 32 procent gestegen. Dit kwam uit een onderzoek van Huisdieren Verzekeringen. In het onderzoek werden prijzen van 250 producten en diensten in 2021 en 2023, met elkaar vergeleken. Niet alleen voer maar ook hygiëneproducten zijn duurder geworden, met 37 procent zelfs. 

Cliënt uitgiftepunt

Erik* (65) maakt dankbaar gebruik van het nieuwe uitgiftepunt van de huisdierenvoedselbank. ‘Het is een geruststellende gedachte dat je maatje altijd te eten heeft.’ Erik is opgegroeid met honden en ervan overtuigd dat de hond bij de mens hoort. Met een bigshopper van de supermarkt komt hij in zijn grijze joggingpak, brokken en hondenkoekjes halen. Die zijn voor zijn Griekse straathond, waar hij al sinds 2017 voor zorgt. De vrolijke en goedgebekte man is dan ook heel dankbaar voor de hulp die hem geboden wordt. Zo’n huisdierenvoedsel uitgiftepunt kan hem al 25 á 30 euro in de maand besparen.

‘Het is een geruststellende gedachte dat je maatje altijd te eten heeft.’

De Vughtenaar zit al tien jaar aan lager wal, en maakte in het begin geen gebruik van middelen die voor hem beschikbaar zijn. Uiteindelijk werd het hem zo benauwd dat hij niet anders kon. Hij spreekt zich dan ook heel dankbaar uit over Willem (zie video) die zich met Stichting Vincentius hard maakt voor armere gezinnen in Vught en omstreken. ‘Ik heb momenteel geen honger, maar daar is ook alles mee gezegd,’ oppert Erik. Zijn hond hoeft vandaag ook geen honger te lijden.

Dierenasiel Den Bosch blij

Beheerder van dierenasiel Dierenhuis Den Bosch, Wendy van der Togt, is blij met de opening van het uitgiftepunt. “Het is fijn dat mensen met een kleine beurs maar een groot hart voor hun dieren nu minder snel gedwongen worden om afstand te doen van hun dier,” aldus Wendy. Sinds corona merkt het dierenasiel dat meer mensen afstand nemen van dieren, vaak door geldproblemen. Zo’n extra steun helpt dan. Wendy waarschuwt wel dat je er met alleen dierenvoeding niet komt. “Mensen moeten wel ervoor kunnen zorgen dat mensen medische zorg aan hun dieren kunnen bieden.”

Dierentehuis Den Bosch
Bron: Wendy van der Togt

*Erik is niet zijn echte naam. Hij is bekend bij de redactie 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...