Big Time Rush naar Nederland: ‘Het is mijn kinderdroom die uitkomt’

Big Time Rush treedt dit jaar voor het eerst op in Nederland. Dat heeft de popband deze week bekendgemaakt. Op 10 juni treden ze op in concertzaal 013 in Tilburg, als onderdeel van hun UK & Europe tour. De tickets voor het concert gaan aanstaande vrijdag om tien uur ’s ochtends in de verkoop.

De bandleden Kendall Schmidt, James Maslow, Logan Henderson en Carlos Pena Jr. zijn onder andere bekend van hun Nickelodeon-serie ‘Big Time Rush’. Hierin spelen ze de rollen van vier jonge mannen die proberen door te breken met hun band in Los Angeles. Ondanks dat deze serie fictief is, zijn ze in werkelijkheid ook muziek gaan uitbrengen. Hun eerste album ‘BTR’ kwam uit in 2010, gevolgd door ‘Elevate’ in 2011, ’24/Seven’ in 2013 en hun meest recente album ‘Another Life’ in 2023. De band heeft veel fans, zowel door hun televisieshow als door hun muziek.

Fans

Frederique Macor bewondert de groep al tien jaar en gaat proberen tickets te bemachtigen voor het concert. “Vroeger, als klein meisje was ik extreem fan van de serie. Ik heb de afleveringen echt honderd keer opnieuw gekeken. Ook hun muziek luisterde ik heel vaak. Het is erg leuk dat ze naar Nederland komen, want ze gaven in eerste instantie alleen maar concerten in Amerika. Het is mijn kinderdroom die uitkomt.” Tijdens het optreden hoopt ze een mix van oude en nieuwe nummers te horen. ‘’Mijn favorieten waren altijd Kendall en Carlos. Ik vond Carlos altijd heel grappig. Kendall was altijd heel lief en leuk, stiekem ook een kleine childhood crush“, zegt Macor lachend. Het wordt echter nog een uitdaging om tickets te bemachtigen. “Ik zie veel mensen op TikTok voorbijkomen die er naar toe willen en dat hoor ik ook binnen mijn eigen omgeving. Dus het wordt nog een uitdaging.”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...