Gemeente Cranendonck blij met komst spreidingswet: ‘Zodra er meer opvanglocaties zijn, kan de gemeente ontlast worden’

Gisteren, 1 februari is de spreidingswet ingegaan. Het doel is om het aantal asielzoekers beter te verdelen over de gemeentes. Het asielzoekerscentrum Budel is na Ter Apel het grootste azc van Nederland. De overlast die een deel van de bewoners van het azc veroorzaakt heeft grote gevolgen voor de gemeente Cranendonck. Zo is er al beveiliging op het treinstation en stopt de bus niet meer bij de bushalte voor het azc.

De gemeente Cranendonck is blij met de spreidingswet: “Hierdoor zullen er opvangplekken bijkomen waardoor asielzoekers eerlijker en beter verspreid kunnen worden.” Het azc zit overvol en de mogelijkheden om asielzoekers te laten doorstromen zijn klein. “Zodra er meer opvanglocaties zijn, kan Cranendonck ontlast worden”, aldus de gemeente.

De lokale politieke partij ELAN denkt dat het lastig te zeggen is of de spreidingswet zal helpen tegen het verminderen van de overlast in Cranendonck. “Minder opvangplekken wil niet zeggen dat er ook sprake is van minder overlast. Daar komen ook nog andere factoren bij kijken, zoals de samenstelling van de opvangplekken”, aldus Geert Rijkers, raadslid ELAN.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...