De Hilvarenbeekse Partij ‘HOI Werkt’ betwijfelt huidig festivalbeleid

Publicatiedatum:

Ondanks het stijgende aantal drugsgebruikers op festivals, blijven gemeenten vergunningen verlenen aan festivaleigenaren. Het Hilvarenbeekse HOI werkt ziet het probleem: “De vraag is: Moet het niet strenger?”

De gemeente Hilvarenbeek ziet het probleem van dichtbij. Jaarlijks zijn daar namelijk twee grote festivals: Decibel en Awakenings. Hilvarenbeekse partij HOI Werkt houdt zich bezig met het probleem: “Wij zijn zelf vorig jaar uitgenodigd op het terrein bij Awakenings. Je ziet daar dat er gefouilleerd wordt, er is immers een zero tolerance beleid. Het OM was ook op het terrein aanwezig, er kan snelrecht worden toegepast en er worden ook boetes uitgedeeld. Moet het niet strenger, Want het werkt kennelijk niet. Moeten we niet naar een ander beleid? dat is ook de vraag die wij stellen.”

“Het is lastig wie je ervoor verantwoordelijk kan houden. Er komen honderdduizend mensen naar zo’n festival. Stel; je neemt een stad van honderdduizend inwoners, en er gaat in een weekend iets mis in de stad. Bijvoorbeeld een overlijden dat druggerelateerd is. Dan hou je ook niet de burgemeester verantwoordelijk daarvoor.”

Concrete oplossingen heeft de partij nog niet, maar één ding weten ze zeker: “Als we er iets aan kunnen doen om het te voorkomen, moeten we dat doen.”

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...