Horecabazen bespreken situatie rondom Nieuwjaar

De horecabazen van het Piusplein en de Paleisring in Tilburg gingen 14 september samen in gesprek over de situatie tijdens Nieuwjaar. De reden daarvoor is dat er in de gemeente Tilburg geen vuurwerk afgestoken mag worden vanaf 2023.

Volgens een van de horecabazen van de Paleisring, biedt de gemeente tijdens Nieuwjaar subsidie aan voor horecazaken om iets te organiseren: “In principe mag je de hele nacht open blijven. Er zit slechts één regel aan de subsidie verbonden en dat is dat er geen kaartverkoop mag zijn. Alles moet gratis toegankelijk zijn voor de feestgangers.”

De reactie van de horeca hierop was dat ze een deurbeleid hanteren. Als je een feest organiseert dat gratis toegankelijk is, komt iedereen binnen. Normaal gesproken hebben de cafés en kroegen portiers voor de deur staan, zij mogen de toegang van de feestgangers weigeren, maar dit zou dan niet het geval zijn. Dit wordt nog teruggekoppeld aan de gemeente Tilburg.

Er is dit jaar een vuurwerkverbod in heel de gemeente Tilburg vanwege een motie die door zeven partijen is ingediend. De belangrijkste redenen voor het vuurwerkverbod zijn het hoge aantal vuurwerkslachtoffers en de milieuschade, vertellen de partijen volgens Omroep Tilburg.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55