Manager Lenny Kuhr blij met antisemitisme-statement: ‘Wij laten ons niet bang maken’ 

Dinsdagavond spraken bijna alle fractievoorzitters zich in een gezamenlijke verklaring uit tegen Jodenhaat. De aanleiding hiervoor is het incident rondom het optreden van de Joodse zangeres Lenny Kuhr afgelopen zaterdag. Rob Frank, manager en man van Lenny Kuhr, is blij met de steunbetuigingen. 

Afgelopen zaterdag hebben actievoerders een concert van zangeres Lenny Kuhr verstoord. Op de beelden van de actievoerders is te zien hoe “free free Palestine” wordt geroepen. Ook halen ze een Palestijnse vlag tevoorschijn. De zangeres wordt “terrorist” en “zionist” genoemd, waarop haar man “Lenny is geen terrorist, idoot!” roept. Uiteindelijk verlaten zij mede door de hulp van het theaterpersoneel het gebouw. Lenny heeft haar concert nog wel af kunnen maken. 

Hoewel het incident impact heeft gemaakt, laat Kuhr zich niet weerhouden om haar theatertour af te maken. ”We gaan natuurlijk door want we laten ons niet bang maken. Het mag niet zo zijn dat zo’n protestactie invloed gaat hebben,” zegt Rob Frank.”We krijgen steunbetuigingen, maar ook vervelende berichten zoals haatmail en doodsbedreigingen. Wij trekken ons niks aan van roeptoeters, zoals wij dat noemen.” 

Statement 

Dinsdag riepen verschillende Kamerleden staatsecretaris Gräper al op om zich namens het kabinet sterker uit te spreken. Zo noemde BBB-kamerlid Van Zanten het incident ”Exemplarisch voor de opkomende Jodenhaat in ons land,” en Mirjam Bikker van de ChristenUnie vond het ”een grote schande”. Hoewel de staatsecretaris te kennen gaf in gesprek te gaan met de sector, vonden de meeste Kamerleden dit maar een slappe reactie, waarna ze besloten zich te verenigen en met deze verklaring naar buiten te treden. Kuhr en Frank zijn blij met het statement: ”Het doet ons goed dat de Tweede Kamer hiermee komt. Het voelt echt als steun.” 

Bron: ANP/ Bart Maat

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...