PVV-stemmers over situatie in Oekraïne: “Ik vind dat hulp aan andere landen niet ten koste moet gaan van eigen burgers.” 

Het standpunt 

In het partijprogramma van de PVV komt naar voren dat de situatie in Oekraïne moet worden gestabiliseerd. Hierbij is de PVV tegen wapenlevering om zo de aanmoediging voor het continueren van de oorlog te verkleinen. De PVV wil dat de Nederlandse regering zich buiten het conflict houdt en geen confronterende handelingen richting Rusland verricht. Uit een artikel van dit.eo.nl blijkt dat er in totaal bijna 2,5 miljoen Nederlanders voor de PVV hebben gestemd, maar wat vinden de PVV-stemmers van dit standpunt? 

PVV-stemmers vs Groenlinks/PvdA-stemmers 

Merle Hoogveldt stemde 22 november op de PVV. Haar mening over het standpunt van de PVV had vooral te maken met de afzijdigheid die de PVV willen inzetten. Volgens Merle heeft Nederland al te veel miljarden naar Oekraïne gestuurd. “Ik vind dat hulp aan andere landen niet ten koste moet gaan van eigen burgers.” Belang van Nederlandse burgers staan op één vindt de 20-jarige Merle. “Maar ik hoopte eigenlijk niet dat de PVV zou winnen alleen dat ze meer zetels zouden krijgen.” geeft Merle toe. 

Ook Isabel de Pon stemde op de PVV. Zij sprak vooral over de wapenleveringen, “Nederland blijft promoten om door te vechten als ze wapens blijven geven”. In tegenstelling tot Isabel heeft Floor Kusters, die 22 november op GroenLinks/PvdA stemde, hier een andere mening over. “Nederland heeft op dit moment de wapens en tanks zelf niet nodig. Dan kan je dat beter uitlenen aan andere landen.” Stemmers staan lijnrecht tegenover elkaar, toch zal het kabinet ervoor moeten zorgen dat de Nederlanders tevreden zijn. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55