Stemmen terwijl profvoetballers verderop trainen? Het kan in Nijmegen! 

NIJMEGEN- Terwijl de spelers van N.E.C. zich klaar maken voor de training, lopen verderop mensen naar binnen bij het Goffertstadion om hun stem uit te brengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. De gemeente Nijmegen kiest bewust voor dit soort leuke stemlocaties. 

Een plek die wat meer bezoekers trekt dan een normaal stembureau, zo denkt ook Suzanne Baks die vandaag werkzaam is bij het stembureau. ”Het is 11:00 uur en we hebben nu al 180 mensen gehad, het loopt echt aan één stuk door. Een aantal mensen vertelde mij dat ze hier kwamen stemmen omdat ze het een leuke locatie vinden. Ik mocht zelf kiezen waar ik vandaag wilde gaan zitten en ik heb bewust gekozen voor het Goffertstadion. Dat omdat het mij erg leuk leek.’’  

Maar zit hier ook een idee achter? Pieter van de Veerdonk, woordvoerder gemeente Nijmegen, vertelt dat er wel degelijk over nagedacht wordt: ”In principe proberen we altijd zoveel mogelijk stembureaus op dezelfde plek te houden, omdat uit onderzoek blijkt dat mensen graag op dezelfde plek stemmen.” Maar er vallen altijd stemlocaties af, bijvoorbeeld omdat er gebouwd wordt. Maar ook omdat een gebouw soms een andere functie krijgt. Dit zorgt voor mogelijkheden: ” We kijken hierdoor of er ruimte is om naar originele plekken te gaan. Bijvoorbeeld op het ROC (school), bij Doornroosje (poppodium) of bij NEC. Dus dat is wel een tweede uitgangspunt waar we naar kijken bij het kiezen van stemlocaties.” 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55