Wat weten Brabantse jongeren over de nieuwe partij van Omtzigt?

Publicatiedatum:

Pieter Omtzigt heeft een nieuwe partij opgericht: Nieuw Sociaal Contract. Momenteel staat Omtzigt bovenaan in de peilingen, hij zou volgens de actuele peilingen één zetel meer hebben dan de VVD (bron: 1Vandaag opinie panel)

Omtzigt en zijn partij staan voor een nieuwe manier van politiek bedrijven. De partij zegt het volgende: “Na jaren verwaarlozing heeft ons bestuur een grote renovatie nodig en dit vraagt om een lange adem. Jarenlang hebben we nagelaten ons bestuur te onderhouden en het rechtsstatelijk besef is verzwakt”. Er is crisis na crisis en met het huidige systeem weten we het niet op te lossen. Volgens de NSC moet dat anders. Daar hebben zij al verschillende oplossingen voor klaarliggen. Daarnaast moeten basiszaken beter geregeld, zoals goed betaalbaar voedsel, energie en zorg. Dit meldde Omtzigt in zijn aankondiging voor zijn nieuwe partij (bron: https://partijnieuwsociaalcontract.nl/).

Wij van EY Daily vroegen studenten in Tilburg, de grootste studentenstad van Brabant, of zij deze partij kennen en wat ze er dan over weten.

Redacteur bij EY Daily | + berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...