Nederland is niet geschikt voor de Uber luchtballon

Uber is in Cappadocië (Turkije) met het aanbieden van luchtballonvaarten. Echter is dat in Nederland niet echt mogelijk volgens Daan van Loosbroek, vlieger voor Sky Ballonvaarten. “Wij hebben slechts honderd vaardagen en helft van de ballonvaarten gaan niet door vanwege het weer” vertelt hij.

In Turkije kan er echter wel elke dag gevlogen worden. Doordat er in Nederland veel meer wind is dan Turkije waardoor vliegen bij ons riskanter kan zijn. Van Loosbroek zegt ook dat vliegen alleen rendabel is bij een goed gevulde mand van ongeveer tien passagiers, onder andere in verband met de gaskosten. Zo kan het daarom niet functioneren als taxi voor een enkeling. “Het Uber idee kan dus niet helemaal doordat het dus niet steeds vliegen en landen is” verteld van Loosbroek. Tenslotte kan er met een luchtballon alleen gevlogen worden tijdens schemeringen. Hierdoor is het niet de hele dag te gebruiken in tegenstelling tot de andere Uber transporten.

In Nederland blijkt Uber niet te beginnen luchtballonvaarten in verband met de ongunstige weersomstandigheden en weinig animo voor toeristen. Bijna alle vluchten worden in Cappadocië gedaan met toeristen terwijl in Nederland het juist vooral de bedrijven zijn die in de ballon stappen. Dit komt vooral doordat Sky Ballonvaarten en andere luchtballonvaarders nooit een vlucht kunnen garanderen vanwege het weer. De tijd van toeristen is nou eenmaal schaars. In Turkije is dit geen probleem. De concurrentie met luchtballonnen in Turkije is moordend, het luchtruim in Cappadocië is overvol. De vraag is amper te vergelijken met dat in Nederland. Het is een lucratieve industrie waaraan steeds meer wordt verdiend. Hierdoor is het maar net de vraag of het voor Uber verstandig is om te investeren in de Nederlandse luchtballonvaarders. Uber heeft niet gereageerd. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...