Vier uur reizen voor vijf minuten voetbal

Vanavond worden beide nog openstaande inhaalwedstrijden in de eredivisie uitgespeeld. Zowel RKC – Ajax als AZ -NEC werden stilgelegd en uiteindelijk definitief gestaakt vanwege medische noodgevallen. Voor beide clubs en hun uitsupporters betekent dit uren reizen voor een paar minuten voetbal.

Ajax zal voor zes minuten plus extra tijd af moeten reizen naar Waalwijk om hun 2-3 voorsprong te verdedigen. Op 30 september werd de wedstrijd stilgelegd na een botsing tussen RKC-doelman Etienne Vaessen en Ajax-spits Brian Brobbey. Vaessen werd aan het hoofd geraakt en vervolgens gereanimeerd op het veld. Na een lange behandeling in het stadion werd de doelman afgevoerd naar het ziekenhuis. In overleg tussen alle betrokken partijen werd besloten dat de wedstrijd definitief gestaakt zou worden. Vaessen heeft inmiddels zijn rentree gemaakt en zal ook voor het vervolg van de wedstrijd onder de lat staan.

Ook de wedstrijd van 29 oktober tussen AZ en NEC werd stilgelegd, eveneens door een medisch noodgeval. NEC-spits Bas Dost stortte met een 1-2 stand ter aarde rond de middencirkel zonder dat de bal in de buurt was. Dost werd gelijk omringd door de spelers van beide partijen en ook hij werd gereanimeerd. Uit onderzoek bleek dat de spits een ontstoken hartspier heeft. Inmiddels heeft Dost besloten in alle rust te herstellen en later een besluit over het vervolg van zijn carrière te nemen. Hoe veel minuten er nog gespeeld gaan worden is niet duidelijk, de wedstrijd wordt hervat in de negentigste minuut, maar hoe veel extra tijd erbij getrokken wordt is niet duidelijk. Een reis van bijna 4 uur heen en weer om een onbekend aantal minuten in te halen.

Voor de meereizende fans die hun avond opofferen om het restant van de wedstrijd te zien, is het te hopen dat hun clubs de voorsprong vast weten te houden.