Rechtszaak rondom soap El Ghazi uitgesteld tot 20 december

Publicatiedatum:

Foto: Christopher Neundorf / EPA

Vandaag zou de rechtszaak tussen Anwar El Ghazi en de Duitse voetbalclub 1. FSV Mainz 05 plaatsvinden. Dit gaat over het mogelijk onterechte ontslag van de 28-jarige voetballer, nadat hij zich eerder Pro-Palestijns uitsprak over het Israël-Palestina conflict. El Ghazi vroeg uitstel aan van de eerste hoorzitting, dit betekent dat de partijen woensdag 20 december voor het eerst tegenover elkaar staan.

Anwar El Ghazi kwam half oktober onder vuur te liggen, omdat hij zich uitsprak over het Israël-Palestina conflict en het daarin opnam voor de Palestijnen. In een social media post schreef hij onder andere ‘From the river to the sea, Palestine will be free’. Het ministerie van binnenlandse zaken in Duitsland ziet deze leus als een kenmerk van de terreurgroep Hamas. El Ghazi werd geschorst door zijn club Mainz 05.

Later volgde een statement vanuit Mainz. Volgens de voetbalclub had El Ghazi meerdere gesprekken gevoerd met het bestuur, berouw getoond en zich nadrukkelijk gedistantieerd van terrorisme. De voormalig Oranje-international beweerde vervolgens dat dit clubstatement buiten hem om was gegaan. Vervolgens heeft Mainz 05 de voetballer ontslagen.

20 december staan de oud-werkgever en -werknemer tegenover elkaar in een rechtszaak. Dan vecht El Ghazi zijn ontslag aan en zal blijken hoe ver de vrijheid van meningsuiting van een voetballer reikt.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...