Olympisch ticket binnen voor Oranje turnvrouwen

De Nederlandse turnvrouwen hebben zich vandaag gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs voor 2024. Tijdens het WK in Antwerpen eindigde het Nederlandse team als zesde in het landenklassement. Om een ticket voor de Spelen in de wacht te slepen is het vereist om in de toptwaalf te eindigen.

Zondag 1 oktober hebben de turnsters tijdens het WK turnen in Antwerpen een indrukwekkende zesde plek weten te bemachtigen. Met een totaalscore van 161,197 heeft het team ,onder leiding van bondscoach Jeroen Jacobs, hun hoogste teamscore weten te behalen. Het vorige record lag op 159,396. Het was maandagavond nog even afwachten tot alle landen waren geweest, maar uiteindelijk werd bekend dat het puntenaantal meer dan genoeg was om een Olympisch ticket te bemachtigen.

Het is de derde keer dat de Nederlandse turnsters zich kwalificeren voor de Spelen. Bij de Spelen in Tokio en Rio de Janeiro wisten ze ook al het Olympische ticket te bemachtigen.

Rentree Biles

De Amerikaanse ploeg wist de eerste plek te behalen. Negentienvoudig wereldkampioen Simone Biles, die haar WK-rentree maakte, verbaasde de turnwereld. Zij deed een sprong die door velen werd beschouwd als te risicovol en gevaarlijk voor vrouwen. De sprong werd rijkelijk beloond, waardoor de Amerikanen wonnen.

Het Nederlandse mannenteam wist gister al het ticket binnen te slepen. Ze eindigde als elfde met een totaalaantal punten van 246,028.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...