Madrid kleurt rood-wit

TILBURG – Feyenoord speelt vanavond in de tweede speelronde tegen het Spaanse Atletico Madrid. Joyce van den Bos (21) is van jongs af aan een Feyenoordsupporter in hart en nieren. De fanatieke supporter is afgereisd om haar club aan te moedigen.

Voorafgaand de wedstrijd tussen Atletico Madrid en Feyenoord heeft de stad maatregelen getroffen. Zo is de fontein op Plaza de Mayor, een groot plein in Madrid, afgezet. Desondanks houdt dat de supporters van Feyenoord niet tegen om er een gezellig feestje van te maken.

Van den Bos denkt dat er ongeveer 5000 Feyenoordsupporters zijn afgereisd naar Madrid. ‘’Ikzelf kijk de wedstrijd met mijn vader en m’n broer. De overige supporters zitten naast het uitvak, ook op vakken die voor Atletico Madrid fans bedoeld zijn. Verder zitten er ook veel supporters op de zogeheten business-seats.’’

Optimisme heerst in Madrid

In de middag voor de wedstrijd hebben de supporters van de Rotterdamse club drankjes gedronken op Plaza de Mayor. De supporters ging met een zogeheten ‘supportersmars’ richting Civitas Metropolitano, het stadion van de Spaanse voetbalclub.

Van den Bos zet haar verwachtingen niet al te hoog in voor de wedstrijd tegen Atletico Madrid. ‘’Feyenoord speelt dit seizoen erg goed. Het seizoen begon erg moeizaam, maar gelukkig spelen ze nu veel beter. Wel is het erg jammer dat Santiago Gimenez er niet bij is. Ondanks alles verwacht ik niet dat Feyenoord hier vanavond gaat winnen, maar ik zal al heel erg blij zijn met een gelijkspel.’’ Ongeacht het resultaat, is de trip naar Madrid nu al een onvergetelijke reis voor Van den Bos.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...