Bouw padelbaan Reeshof nog steeds niet gestart: “Ze zullen het risico te groot vinden”

Publicatiedatum:

De bouw van het grootste padelbaancentrum van de Benelux is nog niet begonnen. De gemeente Tilburg had de plannen voor de bouw in de Reeshof afgelopen juli al goedgekeurd. Maar doordat omwonenden in hoger beroep zijn gegaan staat er nog geen paal in de grond.

Even terug naar het begin. In 2021 werden plannen aangekondigd voor de grootste padelbaan van de Benelux. Deze zou vlak naast een woonwijk moeten komen wat veel geluidsoverlast zou opleveren. Eigenlijk zou er een jaar later al gespeeld moeten worden. Begin 2024 is er echter nog steeds niet veel meer dan wat gras te zien. Omwonenden hadden kritiek op de komst van de padelbanen, wat leidde tot verschillende raadsvergaderingen bij de gemeente Tilburg. Er kwamen aanpassingen in het bestemmingsplan, zo werd de geluidswand verhoogd van vier naar bijna zeven meter.

“ZE ZULLEN HET RISICO TE GROOT VINDEN OMDAT WIJ IN HOGER BEROEP ZIJN GEGAAN.”

Petra de Nijs


Op 24 juli afgelopen jaar heeft de gemeente de bouw van de buitenbanen goedgekeurd. De binnenbanen werden eerder al goedgekeurd omdat het bij de omwonenden sowieso altijd al om de overlast van de buitenbanen ging. Doordat de bezwaarmakers in hoger beroep zijn gegaan is de bouw nog niet gestart.

Petra de Nijs, bewoner van de wijk waarin de padelbaan zou moeten komen, is ook in hoger beroep gegaan: “Ze mogen dus met de bouw starten alleen doen ze dat niet, ze zullen het risico te groot vinden omdat wij in hoger beroep zijn gegaan. Het is nu dus wachten op een datum van de rechtbank maar dat kan zeker een jaar duren door de drukte.”

Bij de rechtbank is het druk dus de vraag is wanneer de bouw dan echt van start gaat. Voor nu is het nog een leeg grasveld, met een beetje sneeuw natuurlijk.

Klik hier voor extra informatie:

+ berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...